Preţuri mai mici pentru benzină şi motorină

benzinarie

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit următoarele preţuri plafon de comercializare a carburanţilor pentru perioada 10-23 august: pentru benzina cu cifra octanică 95 – 15 lei şi 21 de bani, iar pentru motorină – 12 lei şi 88 de bani, transmite jurnal.md.

Plafonul a fost stabilit în conformitate cu prevederile noii metodologii de formare şi aplicare a preţurilor pentru produsele petroliere şi vor fi valabile 14 zile calendaristice. Preţul plafon pentru benzină a scăzut faţă de cel precedent cu 31 de bani, pentru motorină – cu 66 de bani.

Astfel, de mâine, operatorii petrolieri nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanţii la preţuri mai mari decât plafonul stabilit de ANRE. Preţurile plafon au la bază patru componente principale: cotaţiile medii Platts; costurile de tranzacţionare aferente operaţiunii de import, inclusiv costurile de transport şi de asigurare; cota accizelor şi cota taxei pe valoarea adăugată, aplicate în conformitate cu Codul Fiscal şi marja comercială specifică care cuprinde valoarea cheltuielilor şi profitul companiilor petroliere.

The following two tabs change content below.