„Presiunea e pe englezi, iar noi avem doar de câştigat”

 

Englezii se plâng de calitatea gazonului şi de zgomotul suporterilor

Naţionala de fotbal a Republicii Moldova este gata să dea piept deseară cu „leii” englezi şi intenţionează să producă surpriza serii în Europa. Tricolorii, care se antrenează de câteva zile pentru acest debut de preliminarii, cred că presiunea este pe echipa lui Roy Hodgson, deoarece este pe locul trei în lume, iar naţionala Moldovei – pe 141.

Fotbaliştii moldoveni sunt de câteva zile împreună, iar selecţionerul Ion Caras a reuşit să-i motiveze pentru acest meci istoric. „De ce să ne temem de Anglia? Noi am jucat şi cu Olanda şi nu am făcut-o rău. Meciul începe de la 0-0, trebuie să credem în forţele noastre. Nu zic că vom avea un meci uşor, mai ales că între naţionalele noastre este o diferenţă mare, dar putem suplini acest ecart prin multă muncă şi dăruire de sine pe teren. Şi să nu uităm că presiunea e pe ei, deoarece trebuie să câştige. Dacă pierdem noi, e ceva normal, dacă facem egal, e foarte bine, iar dacă câştigăm facem surpriza serii în Europa”, a declarat fundaşul naţionalei Igor Armaş.

 

Fotbalistul lui Kuban Krasnodar, cotat pe piaţa de transfer la 1,2 milioane de euro, nu va resimţi absenţa atacantului lui Manchester United, Wayne Rooney, cotat la 65 de milioane de euro. Naţionala Angliei are jucători care îl pot înlocui pe Rooney. Noi suntem pregătiţi pentru orice jucător care va intra pe teren. Nu sunt în calitate de suporter ca să cer autograf de la Rooney sau altcineva de la englezi. Noi intrăm pe teren pentru a reprezenta cât mai bine ţara noastră”, a menţionat Armaş.
Englezii se plâng pe calitatea gazonului

 

Înainte de începerea meciului, presa din Anglia s-a arătat îngrijorată de calitatea gazonului de pe arena „Zimbru”, gazon care ar putea să-i încurce pe elevii lui Hodgson să joace la cel mai înalt nivel. Tehnicianul englez a declarat pentru „Daily Mail” că jocul de la Chişinău nu va fi simplu din mai multe puncte de vedere, dintre care starea gazonului, dar şi zgomotul suporterilor care sunt foarte aproape de terenul de joc. „Sunt foarte multe semne de întrebare când pleci într-o deplasare, inclusiv în Moldova. Ce stadion este? Ce gazon are? Ce atmosferă va fi? Care este calitatea jucătorilor adverşi? Trebuie să alegem cea mai bună echipă să intre pe teren. Nu putem uita că Moldova a pus probleme Olandei în ultima campanie de calificare. Am luat legătura cu cei de la Bangor City, care au jucat cu FC Zimbru. Gwynfor Jones mi-a spus că suprafaţa de joc nu a fost rea, însă e mai rea decât iarna în Anglia. Stadionul are tribune mici, dar cu suporteri foarte zgomotoşi”, a zis Hodgson.

 

Jucăm în aceleaşi condiţii

 

Jucătorii noştri nu cred că englezii trebuie să se plângă, mai ales că ambele formaţii vor avea de înfruntat aceleaşi probleme. „Nu cred că cei din Anglia trebuie să se plângă pentru gazonul de la Zimbru. Vom juca ambele echipe pe acelaşi teren”, a răspuns Armaş unui ziarist din Marea Britanie.

 

Atât Armaş, cât şi căpitanul naţionalei, Alexandru Epureanu, cred că echipa noastră poate să-i surprindă pe englezi datorită suportului tribunelor. „Am avut o întâlnire cu grupul suporterilor naţionalei M12. Ei ne-au promis că vor crea o atmosferă foarte frumoasă la meciul de astăzi. Sper să nu-i dezamăgim”, a spus Epureanu.

 

Caras: „Aceste preliminarii vor fi cu noroc”

 

La rândul său, Ion Caras le-a dezvăluit ziariştilor englezi că nu poate compara echipa din 1996/1997, atunci când scorul general a fost de 7-0 pentru Anglia, şi actuala sa echipă. „Atunci a fost ce a fost, iar acum lucrurile stau altfel. Simt că aceste preliminarii vor fi cu noroc pentru noi. Eu pot să vă spun că clasarea pe locul trei în grupă e ceva real, iar de la locul trei la locul doi e foarte mică distanţa. De ce nu ne-am clasa la finalul acestor preliminarii pe locul doi? Voi spuneţi că nu sunt realist, însă îmi cunosc bine echipa”, a dezvăluit Caras. 

 

Măsuri sporite de securitate la meciul Moldova-Anglia

 

Organele de forţă vor lua măsuri de securitate drastice pentru meciul Moldova–Anglia. Spectatorii care au intrat în posesia biletelor la meci vor fi nevoiţi să treacă prin patru filtre până  vor ajunge pe arena „Zimbru”. Microbiştii vor fi verificaţi cu detectoare, în incinta stadionului nu vor putea intra persoanele înarmate şi în stare de ebrietate. Intrarea în incinta stadionului va fi oprită la 21.30, cu 15 minute înainte de începerea meciului.

 

Meciul dintre Moldova şi Anglia va avea loc vineri, începând cu ora 21.45.

 

Hart costă de două ori mai mult decât toată naţionala Moldovei

Potrivit transfermarket.de, site specializat în cotarea jucătorilor, portarul lui City, Joe Hart, e cel mai scump jucător din lotul englez care a sosit la Chişinău. Acesta valorează nu mai puţin de 23,5 milioane de euro. Pe locul doi este clasat  James Milner – 21 mil., Theo Walcott – 19 mil., Leighton Baines – 19 mil. şi Jonh Terry – 17,5 mil. Astfel, valoarea totală a lotului Angliei e de peste 300 de milioane de euro. 

De partea cealaltă, Alexandru Epureanu e cel mai scump jucător moldovean la ora actuală. Fundaşul valorează, conform transfermarket.de, trei milioane de euro. Alexandru Gaţcan costă 1,5 milioane, Igor Armaş – 1,2 milioane, Victor Golovatenco – 750 de mii de euro, iar Igor Picusciac – 700 de mii de euro. În total, jucătorii naţionalei noastre costă peste 11 milioane de euro.

Vitalie HADEI