Președintele Timofti cere sancționarea provocatorilor


Președintele Nicolae Timofti reacționează la ultimele evenimente care s-au întâmplat în Republica Moldova și critică politicienii care au organizat „ostilități” și au chemat cetățenii la nesupunere civică.

„În ultimele săptămâni, în diferite regiuni ale țării, au fost activizate și mobilizate grupuri agresive de persoane care au încercat, sub pretexte inventate și invocând un patriotism fals, să provoace tensiuni sociale și politice și să destabilizeze astfel situația din țară. Peste tot, se poate observa aceeași amprentă a acelorași autori”, se arată într-un mesaj al președintelui, remis ieri presei.

Potrivit președintelui, există politicieni care doresc păstrarea Republicii Moldova într-o zonă obscură sau revenirea țării într-un climat de nesiguranță și teamă.

„Anumiți politicieni au chemat cetățenii și instituții ale statului la nesupunere civică, au încercat să înlocuiască însemnele noastre naționale cu unele false, au cerut referendumuri locale și naționale pe teme confuze, au manipulat grupuri sociale, inclusiv religioase, pentru ca acestea să se opună ordinii constituționale”, afirmă Nicolae Timofti.

Jurnal.md

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)