Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei la Chișinău: Găgăuzia trebuie să fie parte integrantă a Moldovei

By Editor Moldova.ORG

Președintelui Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Cemil Çicek, a declarat astăzi la Chișinău, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului, Igor Corman, că ”Găgăuzia este o regiune foarte importantă şi trebuie să fie parte integrantă a Moldovei şi să realizeze proiecte comune cu Guvernul”.

Această vizită este importantă pentru noi. Moldova este o ţară importantă cu care vrem să dezvoltăm realaţiile de prietenie şi în continuare. Noi acordăm o atenţie deosebită pentru relaţiile dintre ţările noastre. Noi respectăm intregritatea teritorială a Moldovei şi unitatea politică. Suntem pentru procesul de integrare în UE”, a declarat președintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Cemil Çicek, citat de Publika TV.

La rândul său, Igor Corman a declarat că Turcia este un partener economic deosebit de important pentru Republica Moldova.

“În curând vom marca aniversarea a 20-a a acordului de prietenie dintre ţările noastre. Turcia este un partener economic şi coemercial foarte important. Volumul tranzacţiilor se ridică la 400 de milioane de dolari, dar există încă un potenţial enorm. Intenţionăm să semnăm Acordul de liber schimb cu Turcia. Am discutat despre situaţia din Găgăuzia. Această regiune este o punte vie între ţările noastre. Viitorul aceste autonomii este important. Astăzi vom întreprinde o vizită în regiune”, a declarat Igor Corman, citat de aceeași sursă.

Cemil Çicek va participa la inaugurarea primului oficiu teritorial de informare al Parlamentului, care va fi deschis în oraşul Comrat. Oficialii vor purta discuţii şi cu primarul acestui oraş, Nicolai Dudoglo.

Sursa: diaspora.moldova.org