Preşedintele Internaţionalei Liberale îl susţine pe Cristian David la 9 decembrie


Preşedintele Internaţionalei Liberale, Hans van Baalen, şi-a anunţat la Chişinău susţinerea pentru Cristian David, candidat în Senatul României din partea Uniunii Social- Liberale. „Sunt aici dintr-un motiv anume, pentru a-l susţine pe Cristian David, candidat în Senatul României, dar nu numai pentru asta. În calitate de membru al Parlamentului European, susţin aspiraţiile europene ale Republicii Moldova”, a declarat Hans van Baalen sâmbătă, 1 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Info-Prim Neo.

Hans van Baalen a mai spus că fracţiunea liberală din Parlamentul European şi fracţiunea internaţional-liberală au o cooperare fructuoasă şi bogată de-a lungul timpului cu partidele de orientare liberală din estul Europei şi din Europa Centrală.

Hans van Baalen a menţionat că reprezintă şi Partidul Liberal din Olanda, care are o colaborare cu Partidul Naţional Liberal din România, pe care îl reprezintă Cristian David.

Potrivit lui, România, în calitate de membru al Uniunii Europene cu graniţa în Est şi în calitate de vecin al Republicii Moldova, poate juca un rol foarte important în procesul de integrare europeană al Republicii Moldova – rolul unui pod în acest proces.

Cristian David a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că el candidează din partea Uniunii Social-Liberale pentru Colegiul Senatorial nr. 1 „Diaspora”. Zona de cuprindere a acestui colegiu vizează românii din Republica Moldova, Ucraina, Rusia şi până la China. „De asemena, mergând din România spre Vest, mergem până în Italia, Spania şi Marea Britanie. Este un colegiu senatorial cu o cuprindere geografică extrem de mare”, a notat Cristian David.

Acesta a mai spus că, în calitatea sa de senator al românilor de peste hotare, dă asigurări că va contribui la simplificarea maximă a legislaţiei şi a procedurilor privind dobândirea cetăţeniei române şi transcrierea actelor de stare civilă. Printre obiectivele pe care şi le-a stabilit se numără crearea unei bănci moldo-române, implementarea mai multor proiecte transfrontaliere, inclusiv energetice, dar şi promovarea cetăţenilor români din R. Moldova în funcţii administrative la Bucureşti.
Alegerile parlamentare în România vor avea loc pe 9 decembrie. Cetăţenii români din Republica Moldova îşi vor putea exercita dreptul de vot la cele 19 secţii de votare deschise în capitală şi în mai multe raioane ale ţării.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)