Președintele Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcția de prim-ministru a președintei PAS, Maia Sandu

Președintele Igor Dodon a semnat decretul cu privire la desemnarea Maiei Sandu în calitate de premier. În conformitate cu prevederile Constituției Republicii Moldova, ca urmare a consultării fracțiunilor parlamentare am decis să desemnez la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova pe Dna Maia SANDU.

Echipa condusă de Maia Sandu este alcătuită de Andrei Năstase – ministru al Afacerilor Interne, Vasile Șova – vicepremier pentru Reintegrare; Vadim Brânzan – miniștru al Economiei, Liliana Nicolăescu-Onofrei, ministră a Educației. Stanislav Pavlovschi – ministru al Justiției; Ala Nemerenco – ministră a Sănătății.

Pavel Voicu – ministru al Apărării; Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Natalia Gavriliță și Georgeta Mincu vor ajunge la conducerea Ministerului Finanțelor și, respectiv, Ministerului Agriculturii.

Curtea Constituțională a emis o hotărâre în care a calificat actele adoptate de Parlament drept neconstituționale, inclusiv numirea Zinaidei Greceanîi în fruntea legislativului.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)