Președintele Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcția de prim-ministru a președintei PAS, Maia Sandu

Președintele Igor Dodon a semnat decretul cu privire la desemnarea Maiei Sandu în calitate de premier. În conformitate cu prevederile Constituției Republicii Moldova, ca urmare a consultării fracțiunilor parlamentare am decis să desemnez la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova pe Dna Maia SANDU.

Echipa condusă de Maia Sandu este alcătuită de Andrei Năstase – ministru al Afacerilor Interne, Vasile Șova – vicepremier pentru Reintegrare; Vadim Brânzan – miniștru al Economiei, Liliana Nicolăescu-Onofrei, ministră a Educației. Stanislav Pavlovschi – ministru al Justiției; Ala Nemerenco – ministră a Sănătății.

Pavel Voicu – ministru al Apărării; Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Natalia Gavriliță și Georgeta Mincu vor ajunge la conducerea Ministerului Finanțelor și, respectiv, Ministerului Agriculturii.

Curtea Constituțională a emis o hotărâre în care a calificat actele adoptate de Parlament drept neconstituționale, inclusiv numirea Zinaidei Greceanîi în fruntea legislativului.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău