Presa japoneză: Fiul lui Kim Jong-Il a fost desemnat succesor al liderului nord-coreean

Fiul dictatorului nord-coreean Kim Jong-Il, Jong-Un, a fost desemnat ca succesor al acestuia de către partidul unic, potrivit unui document citat de cotidianul japonez „Tokyo Shimbun”.

Partidul Muncitorilor a utilizat acest document ca “instrument de lucru” destinat militanţilor, în august, precizează cotidianul japonez, citând surse nord-coreene. Publicaţia japoneză afirmă că a avut acces la fragmente din acest document.
Regimul comunist pregăteşte o reuniune extraordinară a partidului, în vederea transferării puterii de la Kim Jong-Il, în vârstă de 68 de ani, către cel de-al treilea fiu al acestuia, Jong-Un, în vârstă de 27 de ani.

Sesiunea, programată iniţial pentru prima jumătate a lunii septembrie, a fost amânată din cauza inundaţiilor care au devastat ţara, potrivit presei sud-coreene.

Documentul precizează că Jong-Un a primit de la părinţii săi “o educaţie revoluţionară şi de autoritate”, “calităţi necesare” pentru continuarea revoluţiei. Kim Jong-Il a depus toate eforturile pentru a-i oferi fiului său “calităţile de mare conducător şi om de stat remarcabil, care excelează, în acelaşi timp, în arta scrisului şi a sabiei”.

Potrivit fostului senator japonez şi luptător profesionist Antonio Inoki, nord-coreenii ştiu că Jong-Un este moştenitorul dictatorului. Inoki, care a fost prezent vineri, la Phenian, la ceremonia de deschidere a unui festival, a declarat însă că nu a văzut fotografii sau portrete ale acestuia afişate în timpul evenimentului. Inoki a apreciat că reuniunea partidului comunist va avea loc chiar înainte de cea de a 65-a aniversare de la înfiinţarea partidului, marcată la 10 octombrie.

Rezultatele scrutinului afgan ar putea fi cunoscute abia peste câteva luni

Fraudele comise în cursul scrutinului parlamentar din Afganistan ar putea întârzia aflarea rezultatelor, care ar putea fi anunţate abia peste câteva luni dat fiind că există mii de reclamaţii privind nereguli, informează ziarul „The Guardian”.
În pofida optimismului comunităţii internaţionale privind organizarea scrutinului parlamentar din Afganistan, au fost semnalate nenumărate nereguli, amintind de scrutinul prezidenţial de anul trecut.

Organizaţia FEFA (Alegeri Libere şi Corecte în Afganistan), cel mai mare grup de monitorizare a scrutinului afgan, a semnalat o serie de nereguli, exprimând “preocupări serioase în legătură cu calitatea alegerilor”.

Derularea alegerilor a fost afectată şi de atacuri ale insurgenţilor. Potrivit Ministerului de Interne, cel puţin 11 persoane au fost ucise, inclusiv trei agenţi de poliţie, în atacurile comise în timpul scrutinului parlamentar.

Din cauza violenţelor, mulţi afgani au preferat să nu meargă la vot. Potrivit Comisiei Electorale Independente, au votat doar 3,6 milioane de afgani, cea mai mică proporţie de după înlăturarea regimului taliban.

Extrema-dreaptă suedeză intră pentru prima dată în Parlament

Alianţa de centru-dreapta a premierului suedez Fredrik Reinfeldt a devansat coaliţia de stânga la alegerile legislative de duminică, iar extrema-dreaptă a intrat în Parlament, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, difuzate de televiziunea publică SVT.
Partidul de extremă-dreapta Democraţii din Suedia (SD) a intrat pentru prima dată în Parlamentul suedez, obţinând 4,6 la sută din voturi, potrivit exit-poll-ului difuzat de SVT.

Alianţa de centru-dreapta a premierului suedez Fredrik Reinfeldt, deşi a devansat coaliţia de stânga condusă de Mona Sahlin cu 49,1 la 45,1 procente, nu are o majoritate absolută, conform aceleiaşi surse.

Aceste rezultate, dacă se confirmă, deschid perspectiva unui Guvern minoritar, în condiţiile în care cele două blocuri au exclus orice asociere cu extrema-dreaptă. (mediafax.ro)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)