Presa din Italia laudă revenirea lui Mutu: „S-a luptat ca un leu”

Revenirea atacantului român Adrian Mutu a fost apreciată de presa italiană, care a scris că fotbalistul Fiorentinei „s-a luptat ca un leu”, „a fost o bombă cu ceas” şi „un pericol constant” în meciul cu Catania din etapa a IX-a a campionatului Italiei. În general, românul a primit note cuprinse între 6 şi 6,5 pentru evoluţia de duminică seară.

Site-ul violanews.com a consemnat că Mutu a fost singurul care a încercat să facă ceva: „În teren după nouă luni de suspendare, şi-a dovedit rapid pofta de gol, cu trei tentative în primele zece minute. A muncit şi pentru a ajuta apărarea. La reluare a obosit, însă este singurul care a încercat să facă ceva”.

Firenzeviola.it scrie că Mutu a fost o „bombă cu ceas ce a început să ticăie imediat”. „Trei ocazii în primele zece minute. Apoi şi-a pierdut din incisivitate, dar nu şi dorinţa de a juca. S-a prezentat în mare formă, chiar dacă a lipsit nouă luni”, a notat sursa citată.
Pentru fiorentina.it, Adrian Mutu a luptat ca un leu, fiind cel mai periculos jucător al Fiorentinei: „A revenit după nouă luni, direct titular. A luptat ca un leu, a încercat totul, cu siguranţă, a fost cel mai periculos. În repriza secundă, trebuia înlocuit”.
Firenzerepubblica.it a subliniat că Mutu nu este încă pregătit sută la sută, dar are „calitate şi viziune a jocului, iar Fiorentina cu el în teren arată cu totul altfel”.

Agenţia Calciomercato a precizat că Mutu a fost printre puţinele „lucruri pozitive” la Fiorentina la meciul de duminică, în timp ce sportevai.it a notat drept „bună” revenirea românului după atâtea luni.

Calciotoscano.it a notat: „Fenomenul a revenit, iar Fiorentina a devenit mult mai periculoasă, Mutu fiind un pericol constant”.