Preotul i-a cerut să plătească o taxă ca să o îngroape pe mama sa în cimitir

cimitir49341900-1343810596

Scene şocante într-un sat din judeţul Arad! Un bărbat care nu ar fi fost lăsat să-şi îngroape mama fără să plătească o taxă a abandonat sicriul cu tot cu defunctă în faţa casei preotului. Totul s-a întâmplat weekendul trecut în localitatea Cruceni, judeţul Arad, după ce tanti Ana s-a stins. Bătrâna de 88 de ani a dus o viaţă plină de lipsuri şi atât ea, cât şi soţul său au fost veterani de război, scrie libertatea.ro.

Când să o conducă pe ultimul drum, fiul femeii s-a trezit că nu îşi poate îngropa mama. Pentru că tanti Ana ţinea de o altă confesiune, preotul catolic al satului ar fi cerut ca familia să-i plătească o taxă pentru a putea fi îngropată în cimitir.

„I-am spus să mă lase să o înmormântez şi dânsul nu a vrut, i-am cerut să nu mă pună într-o astfel de situaţie, că i-o duc aici, că eu nu am bani! I-am zis că i-o duc la poartă şi să facă ce vrea cu ea, dacă nu mă lasă să o îngrop. Şi s-a încăpăţânat, nu m-a lăsat să o îngrop, să fac groapă şi ne-a dat afară din cimitir”, explică supărat fiul decedatei.

Poliţiştii nu au „proceduri”

Spre marele şoc al părintelui, bărbatul s-a şi ţinut de cuvânt! „M-a jignit şi a plecat, a spus că mi-o aduce la poartă… şi a adus-o! A lăsat-o aici aproximativ 40 de minute, ca să facă bâlci. Au venit, au lăsat-o şi au plecat”, ne-a declarat preotul care, stupefiat, a sunat la 112.

Situaţia i-a pus însă şi pe poliţişti în dificultate, pentru că, spun ei, în astfel de situaţii, nu există proceduri. Din fericire, totul s-a rezolvat când familia s-a întors şi a ridicat sicriul cu trupul bătrânei, iar preotul a cedat insistenţelor autorităţilor din comună şi a permis ca defuncta să fie îngropată şi fără plata taxei de 20 de lei.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)