Preotul care a interpretat cântecul preferat al interlopilor ruși, „Murka”, a fost fugărit de la Moscova și trimis la Tiraspol

Preotul Venedikt Țirkov (foto), care a interpretat „Murka”, cântecul preferat al interlopilor ruși, într-o mănăstire din Moscova din raionul Orehovo -Borisovo, a fost fugărit și trimis la Tiraspol, a declarat pentru postul radio „Govorit Moskva” purtătorul de cuvânt al patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Aleksandr Volkov, potrivit lenta.ru.

„Prea Fericitului i-a fost raportat despre acest caz. Deoarece acest preot, interpretând cântecul, nu este un cleric din orașul Moscova, este un slujitor al eparhiei Tiraspol, la binecuvântarea patriarhului, i s-a ordonat astăzi, 4 aprilie, să părăsească eparhia orașului și să plece la Tiraspol sub supravegherea arhiereului său. O decizie în cazul său va fi luată de către episcopul în subordonarea căruia se află”, a explicat el.

Pe pagina sa de Facebook purtătorul de cuvânt al patriarhului s-a exprimat mai categoric despre preotul interpret: „Înregistrarea apărută astăzi, în care un preot în veșminte, cu cruce, într-o casă, probabil, bisericească, cântă un cântec al lumii criminale – depășește orice limită a posibilului și a admisibilității”, a subliniat el.

Preotul care a interpretat acest cântec este secretarul personal al arhiepiscopului de Tiraspol, Sava.