Premiul FIPRESCI, acordat filmului „Ce lume minunată” de Anatol Durbală

Durbala VarsoviaFilmul „Ce lume minunată”, în regia lui Anatol Durbală, a câștigat premiul FIPRESCI la cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia, Polonia (10-19 octombrie). Premiul a fost oferit de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI).Producătorul peliculei este Sergiu Cumatrenco Jr., iar rolurile principale sunt interpretate de actorii Igor Babiac și Igor Caras-Romanov. Pelicula a fost înscrisă la secțiunea Debut, în urma unei selecții oficiale, împreună cu alte 14 filme. Lungmetrajul este dedicat tinerilor maltratați după protestele din 7-8 aprilie 2009, de la Chișinău.

„Juriul vrea să aprecieze un regizor al cărui debut artistic promițător dovedește stringenţă şi intensitate în povestea sa, care vine dintr-o ţară unde, practic, nu există industrie cinematografică de la declararea independenţei în 1991. Filmul țese cu multă iscusinţă evenimentele unei revolte violente a generaţiei tinere pentru care a venit timpul să-şi exprime furia şi neîncrederea faţă de o guvernare coruptă şi înapoiată”, se menționează pe pagina oficială a Warsaw Film Festival, wff.pl.
Vineri, 24 octombrie, ora 20.00, la cinematograful Gaudeamus va avea loc o proiecție specială a filmului „Ce lume minuntaă”, cu ocazia acordării Premiului FIPRESCI,