Premierul Vlad Filat, pe urmele lui Putin

OFENSIVĂ DE ŞARM // Vlad Filat a luat la picior şantierele patriei

Premierul Republicii Moldova este în plină ofensivă de şarm, adoptând tactici de genul celor folosite de premierul rus. După ce a boxat în Briceni, a tras de fiare într-o sală de forţă, a jucat biliard şi a aruncat la coş cu mingea de baschet, Vlad Filat a luat la picior şantierele patriei.

Şeful executivului şi liderul PLDM, Vlad Filat, a făcut, zilele trecute, o demonstraţie de forţă la şcoala sportivă de box din Grimăncăuţi, Briceni. Antrenorul echipei naţionale de box a Republicii Moldova, Petru Caduc, i-a dăruit premierului o pereche de mănuşi de box, urându-i „să fie puternic în atingerea scopurilor care îi stau în faţă”.

Filat nu a stat pe gânduri, şi-a scos sacoul, şi-a suflecat mânecile cămăşii, şi-a pus mănuşile şi a început să lovească sacul de box, în faţa asistenţei şi a camerelor de filmat. Premierul nu e la prima demonstraţie de acest fel. În luna aprilie, când a vizitat liceul din satul natal, Lăpuşna, Hânceşti, a făcut tracţiuni la bara fixă şi a aruncat cu mingea la panoul de baschet. Chiar dacă a nimerit coşul abia din a treia încercare, şi-a impresionat consătenii.

De la box pe şantier

Luni, prim-ministrul s-a dus pe şantierele patriei, mai precis a dat startul reparării unei porţiuni de drum de 25 kilometri, pe şoseaua Orhei-Rezina. „Acesta este doar un început. Vor urma şi alte acţiuni de acest gen”, a declarat premierul Vlad Filat, după care s-a urcat în autospeciala care turna asfalt. El a precizat că guvernul discută cu partenerii externi pentru a finanţa reparaţia mai multor drumuri naţionale şi cele care fac legătura cu magistralele internaţionale.

Toate aceste acţiuni ale premierului de la Chişinău nu au trecut neobservate de ochii opiniei publice, Vlad Filat fiind cel mai bine plasat lider al Alianţei pentru Integrare Europeană în sondajele de opinie. Conform cercetării realizate de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, în perioada 30 aprilie – 9 mai 2010, Filat s-a clasat pe primul loc în topul încrederii al personalităţilor politice din Republica Moldova şi ar porni cu prima şansă la alegerile prezindenţiale, în cazul în care şeful statului ar fi ales de popor.
(adevarul.ro)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)