Premierul Maia Sandu nu va accepta aderarea la PAS a primarilor și consilierilor PD

Foto simbol

Prim-ministrul Maia Sandu spune că nu va susține trecerea primarilor și consilierilor care fac sau au făcut parte din Partidul Democrat către Partidul Acțiune și Solidaritate. În opinia ei, acești funcționari, dacă vor să candideze la următoarele alegeri locale, să o facă în calitate de candidați independenți. Declarația a fost făcută în contextul în care mai mulți funcționari din administrația publică locală au anunțat că părăsesc PDM și nu exclud că se vor alătura uneia dintre cele trei formațiuni care se află acum la guvernare – PAS, PPDA și PSRM, transmite IPN, cu referire la o emisiune de la TVC21.

„Noi avem oameni cărora le-a fost foarte greu în opoziție, care ne-au ajutat, care au construit organizațiile teritoriale în pofida faptului că asupra lor erau exercitate presiuni și noi nu considerăm că trebuie să susținem asemenea schimbări. Eu înțeleg că, probabil, printre acești primari sunt oameni buni, care nu au făcut nimic rău, dar ei pot participa la alegeri drept candidați independenți”, a afirmat șefa cabinetului de miniștri.

De asemenea, premierul consideră că e incorect să se afirme că Partidul Democrat trebuie interzis. În opinia ei, dacă PDM ar fi declarat în afara legii, acest lucru nu ar plăcea comunității internaționale. „Desigur, tot ce a făcut acest partid este strașnic și toți cei care făceau parte din formațiune și nu au oprit aceste lucruri sunt vinovați. Noi știam că acest sistem a fost rău, dar ceea ce vedem acum, cât de corupt era, ceea ce auzim de la oamenii care spun ce s-a întâmplat cu ei este mult mai grav decât ne-am gândit. Adică, eu consider că ei toți sunt vinovați, dar nu consider că partidul trebuie să fie lichidat”, a declarat Maia Sandu.

În altă ordine de idei, șefa executivului spune că va efectua, cel mai probabil în toamna acestui an, o vizită în Federația Rusă. Potrivit ei, acest lucru se va întâmpla după ce va merge într-o vizită la Moscova ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase. Șeful MAI va merge în Rusia la începutul lunii septembrie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)