Premierul Filip a respins demersul lui Dodon privind revocarea ambasadorului R. Moldova la Bucureşti

Prim-ministrul Pavel Filip a respins demersul preşedintelui Igor Dodon privind revocarea Ambasadorului R. Moldova la Bucureşti. Şeful executivului a primit astăzi, 16 ianuarie, demersul prezidenţial privind propunerea de revocare a Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al R. Moldova în România, Mihai Gribincea.

Pavel Filip nu va da curs acestei solicitări, se menţionează în răspunsul Guvernului. Precizăm că preşedintele Igor Dodon a solicitat Guvernului să fie iniţiată procedura de rechemare a ambasadorului R. Moldova în România, Mihai Gribincea, după ce oficialul a declarat că decretul privind retragerea cetăţeniei R. Moldova lui Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituţional.

„Disputa din jurul cetăţeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relaţiei bilaterale dintre cele două ţări, iar decretul semnat de preşedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional. Din 2014, România este principalul partener comercial al R. Moldova – 24,8% din exporturi vin spre România, 13% din importuri vin din România. Deci, avem nişte relaţii politice, care sunt la nivel de societate foarte intense. Acestea nu cred că pot fi influenţate foarte mult de acest decret. Cu atât mai mult cu cât, unul dintre parlamentarii din R. Moldova a sesizat Curtea Constituţională cu privire la acest decret de retragere a cetăţeniei. Nu vreau să anticipez rezultatul, dar experţii în domeniu spun că şansele ca acest decret să fie considerat anticonstituţional sunt foarte mari”, a declarat ambasadorul Mihai Gribincea.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)