Premiera filmului „Nuntă în Basarabia”, la Chişinău

Filmul „Nuntă în Basarabia”, în regia lui Napoleon Helmis (Nap Toader), a fost prezentat în premieră, la Chişinău, în aplauzele frenetice ale publicului. Pelicula a fost prezentată la cinematograful „Gaudeamus” din Chişinău, sala căruia a fost arhiplină. Spectatorii au fost impresionaţi de producţie, aplaudând mai multe momente din film.

„Muza a fost soţia mea, născută în Basarabia, fiica lui Dumitru Matcovschi, cunoscut scriitor din R. Moldova, şi Alexandrinei Matcovschi”, a declarat Napoleon Helmis. Pelicula a impresionat spectatorii de la Chişinău. „Este un film interesant, cu momente dramatice, dar şi comice, care îl face real. Merită să fie privit şi se poate compara cu producţiile de la Hollywood”, declară Daniela, o tânără de 27 de ani. „Sunt impresionat. Nu credeam până acum că în această parte a lumii pot să apară asemenea filme”, spune şi Andrei. În acelaşi timp, Constantin a opinat că ar fi necesar să urmeze şi partea a doua a filmului, deoarece finalul nu este clar.

„Nuntă în Basarabia” este o comedie romantică – povestea unor tineri, el bucureştean, ea din Chişinău, proaspăt căsătoriţi, care decid să facă nuntă în speranţa că vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinţă. Filmul a fost deja premiat la „Tallinn Black Nights Film Festival” în decembrie 2009 cu Premiul Special al Juriului.