Poziția lui Dodon după ce PSRM și PDM au demis Guvernul Sandu: „Dacă ACUM nu va accepta dialogul cu PSRM, vom merge la anticipate”

Președintele Igor Dodon susține că va accepta orice candidatură din partea Blocului ACUM la funcția de premier, în afară de cea a Maiei Sandu. Șeful statului declară că dacă ACUM nu va accepta dialogul PSRM, vor avea loc alegeri anticipate.

Dodon a spus că dacă parlamentarii vor găsi o candidatură pentru funcția de prim-ministru, aceasta ar putea să fie votată la începutul săptămânii viitoare. El a respins posibilitatea unei alianțe între socialiști și democrați.

Dacă deputații din blocul ACUM nu vor accepta dialogul, există riscul unor alegeri anticipate, susține șeful statului. El își asumă și responsabilitatea să numească un premier din afara politicului.

„Iresponsabilitatea, imaturitatea unor politicieni pun la grea încercare R. Moldova, atunci când țara are nevoie de o alianță de guvernare stabilă. Nu e prima dată când cineva calcă în picioare un acord politic. Asistăm la o autodizolvare planificată a Guvernului, prin demisia premeditată. Maia Sandu a provocat intenționat căderea Cabinetului de miniștri, pentru a distrage atenția de la politicile economice eșuate”, a declarat președintele.

Igor Dodon a invitat fracțiunile parlamentare la consultări în vederea formării unei majorități parlamentare. Astfel, deputații PSRM sunt așteptați la 10:00, cei ai Blocului ACUM – la 11:00, ai PD – la ora 12:00 și ai Partidului Șor – la 13:00.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis după o moțiune de cenzură votată de PSRM și PDM.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)