Povești adevărate // Între droguri, sex şi credinţă (1)

„M-am filmat întreţinând raporturi sexuale cu tot felul de bărbaţi. Niciodată n-am crezut că o să ajung o desfrânată”

Părăsit de femeia pe care o iubea, Nicu rătăcea pe străzile Lyonului. Şapte ani a fost în concubinaj cu Maşa, o femeie din Celeabinsk, Rusia, pe care a cunoscut-o la Paris. Avea un farmec de neegalat, dar n-a fost în stare s-o înţeleagă. Tânăra îşi dorea cât mai curând să devină mamă, dar Nicu, închis în lumea lui, se împotrivea cu înverşunare. Zicea că în lumea asta contaminată de droguri şi sex nu se mai cade să aduci pe lume copii. Muşcată de egoismul celui pe care îl iubea şi ea, Maşa a plecat la Paris cu un conaţional de-al ei.

Rămas cu buza umflată, Nicu nu-şi putea afla locul. Aşa cum vă spuneam, rătăcea pe străzile Lyonului. Cu gândurile în dezordine, a intrat într-un bar. Fum de ţigară, miros de cafea, bere, whisky. Nu vedea niciun loc liber. Un strănut zgomotos l-a făcut să întoarcă capul. În spatele lui, o domnişoară îmbrăcată elegant, cu cearcăne pronunţate sub ochi, îşi servea cafeaua cu o ţigară. Locul din faţa ei era liber. „Pot să mă aşez?”, a întrebat-o Nicu în franceză. „Poţi!”, i-a răspuns necunoscuta într-o franceză cu accent, pe un ton familial de parcă îl cunoştea de-o viaţă. După vreun sfert de oră, au făcut cunoştinţă. Când i-a spus că o cheamă Liliana, Nicu a făcut ochii mari: „Nu cumva sunteţi din R. Moldova?”. „Aproape. Sunt din Ucraina, regiunea Cernăuţi. Dar te rog să-mi spui tu.” „Şi ce faci aici?”, a mai întrebat-o. „Le amărăsc viaţa părinţilor care m-au crescut”, a răspuns fata dusă pe gânduri.

Au încurajat-o să nu-i fie jenă

L-a privit drept în ochi şi a început să plângă. Printre suspine şi lacrimi i-a povestit că a crescut într-o familie cu părinţi foarte autoritari. Nu făcea un pas fără ştirea lor. Când s-a văzut la facultate, scăpată de sub tutelă, şi-a făcut cruce. După anul întâi, a plecat în Franţa. Era frumoasă, cu formele corpului bine sculptate. „Vrei să faci mulţi bani?”, i-a zis într-o zi un cunoscut, invitând-o să se filmeze într-un film pentru maturi.

Fata a acceptat, neştiind ce fel de filmări o aşteaptă. Când s-a dus la prima întâlnire cu producătorii, aceştia i-au spus că nu-i uşoară cariera de actriţă, dar ei o vor ajuta să ajungă acolo unde vrea. Au încurajat-o să nu-i fie jenă să stea goală în faţa celor care o filmează, căci are corp frumos, care merită să fie arătat.

Liliana povestea: „Înainte de a începe filmările, mi se dădea să beau ceva, apoi să trag pe nas un fum plăcut la miros, ca să nu am emoţii. Deveneam într-adevăr dezinhibată şi puteam juca orice scenă ce mi se cerea. După câteva filmări, am înţeles că luam alcool şi cocaină. De câştigat am câştigat foarte bine. Acum câştig mai puţin, deoarece frumuseţea corpului s-a cam ofilit. Am 27 de ani, dar arăt ca la 35”.

Liliana a tăcut o vreme, apoi a scos din poşetă o poză de la 20 de ani, când venise la Lyon, şi i-a arătat-o lui Nicu: „Uite-te cum arătam cu şapte ani în urmă şi în ce hal am ajuns! Am fost îndeajuns de frumoasă, spune şi tu! Dar ce folos? Frumuseţea mea s-a ofilit atât de repede! M-am filmat întreţinând raporturi sexuale cu tot felul de bărbaţi. Au fost scene oribile de care mi se face greaţă când le privesc cu ochii treji. Niciodată n-am crezut că o să ajung o desfrânată. Am obosit şi am devenit indiferentă faţă de toate. Visul de a avea o relaţie amoroasă durabilă şi stabilă cu care venisem în Franţa s-a spulberat de mult…”

A renunţat la credinţa în Dumnezeu

A sorbit ultima picătură de cafea. Nicu a privit-o cu înţelegere şi i-a spus: „Cred că o să pot să te ajut. Am un prieten medic aici, în oraş, la care vom merge chiar mâine. Dar până atunci, hai să ieşim din fumul acesta şi să ne plimbăm puţin pe faleză, să admirăm soarele în asfinţit…”

Priveliştea era într-adevăr încântătoare. Liliana, parcă trezită dintr-un vis, vorbea despre lucruri care mergeau la inima lui Nicu. A doua zi dimineaţă, aşa cum conveniseră, s-au prezentat la medicul cunoscut. Hotărâtă să ia viaţa de la capăt, s-a internat pentru dezintoxicare. În drum spre locul de muncă, Nicu îşi zicea în sinea lui: „Am făcut planuri peste planuri cu Maşa. Cred că Dumnezeu mi-a scos-o în cale pe Liliana ca să fac cu ea ceea ce am visat să împlinesc cu cealaltă”.

După dezintoxicare, ca s-o pună pe drumul cel drept, Nicu i-a propus să meargă la un preot. Fata s-a împotrivit la început, spunându-i că nu crede în Dumnezeu, consideră religia doctrină şi metodă de control şi restricţionare. (Părinţii i-au dat o anumită educaţie creştină şi a mers de multe ori cu ei la biserică.) A renunţat total la credinţa în Dumnezeu de cum s-a făcut „actriţă” pentru filmele porno. Nicu a insistat că dacă vrea să se schimbe şi să meargă pe calea cea bună, trebuie neapărat să se întâlnească cu un preot.

Din nou căderi şi ridicări

După câteva întrevederi cu preotul rus de la o biserică creştin-ortodoxă, Lilianei îi venea să alerge, să plângă de bucurie. A simţit nevoia să se roage. Singura rugăciune pe care o ştia era Tatăl Nostru. O repeta cu lacrimi şi seara, şi dimineaţa. Într-o noapte, în timp ce se ruga, a fost copleşită de o lumină, auzea parcă un glas ce îi şoptea ceva frumos, dar nu desluşea ce anume. Trăia o bucurie nemărginită. A rostit printre lacrimi: „Iartă-mă, Doamne, am greşit!”. Şi a adormit fericită. La scurt timp după aceea a revenit la studii, iar după câteva luni s-a mutat la Nicu. Încet-încet, îşi recăpăta frumuseţea. Duceau o viaţă normală în care dragostea devenise marea forţă care îi unea. După trei ani însă, calul s-a dezlegat din nou de gard. Voia să fie liberă şi a început să-l înşele pe Nicu. S-au despărţit civilizat, rămânând prieteni. Continua să se roage şi să meargă la biserică, dar mai mult formal. Bărbaţii o sorbeau, pur şi simplu, pentru că avea o putere de fascinaţie irezistibilă.

Iar ea vedea în orice atingere a trupului cu un alt bărbat iubirea la care îndeamnă Iisus, şi nu patima trecătoare. Deci, nu considera nimic rău în asta, de vreme ce se simţea bine şi făcea plăcere şi celuilalt. Urma să termine facultatea. Rânduise deja câţiva bărbaţi când se îndrăgostise de un băiat cu care ar fi dorit să se căsătorească. Cu toate că tânărul o botezase „regina sexului”, când veni vorba de căsătorie, i-a spus: „Nu pot să te iau de soţie. Pentru că o fată ca tine nu va deveni niciodată soţie, cu atât mai mult mamă…” (va urma)

 Nina NECULCE

The following two tabs change content below.