Povestea singurelor sextuplete din lume

În 18 noiembrie 1983, şase mogâldeţe au lăsat medicii cu gura căscată: erau primele sextuplete din lume. 27 de ani mai târziu, surorile Walton, din Marea Britanie, încă singura „echipă” de sextupleţi formată doar din fete, par să fi aplicat deviza „Unitate în diversitate”.

Hannah, Luci, Ruth, Sarah, Kate şi Jennie, cunoscute în lumea medicală drept surorile Walton, au făcut istorie în 18 noiembrie 1983 pentru simplul motiv că s-au născut. Erau, şi încă sunt, singurele sextuplete din lume. Sunt atât de speciale, încât cuvântul „sextuplete” nici măcar nu există, lumea abia având prilejul de a folosi masculinul – „sextupleţi”, deoarece sarcinile de acest gen au fost întotdeauna mixte. Naşterea lor a fost atât de mediatizată, încât, ca să răspundă curiozităţii oamenilor, cele şase surori au pozat, mulţi ani la rând, îmbrăcate în aceeaşi uniformă şcolară, în virtutea tuturor lucrurilor care le aseamană.

Acum, la cei 27 de ani ai lor, sunt femei în toată firea şi spun că sunt mândre că au rămas unite şi, în acelaşi timp, au reuşit să nu se copieze, formându-şi fiecare propria personalitate. „Suntem extrem de diferite. Mie, spre exemplu, îmi place să merg în puburi, să mă uit la fotbal şi să joc poker. Sunt un fel de băiat al familiei, de fapt”, povesteşte Ruth. Kate, pe de altă parte, lucrează într-o universitate, în Departamentul resurse umane, şi e foarte pasionată de modă şi de filme.

În ciuda diferenţelor fizice şi de caracter cu care se laudă, cele şase britanice n-au îndrăznit să o ia fiecare pe drumul său. Patru din ele încă locuiesc cu părinţii lor, Graham şi Janet, a cincea se va muta din nou acasă în această vară, în timp ce a şasea dintre surorile Walton a cumpărat o locuinţă din vecini. Cazurile de sextupleţi sunt extrem de rare – circa una din 4,5 milioane de naşteri.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)