Povestea Mădălinei; Mărturisirea unei fete care a comis o crimă

Mădălina a plecat în Canada prin 1994. Avea 21 de ani. Situaţia  tensionată de acasă plus dorinţa de a-şi câştiga banul singură au făcut-o să plece. După certuri îndelungate, taică-său o părăsise pe mamă-sa, mutându-se cu o femeie care închega apele de urâtă ce era. Supărată că a înşelat-o cu urâta pământului, mama Mădălinei, vreo câteva luni la rând, se trezea şi se culca cu cuvintele: „Curva dracului! Cum de a îndrăznit să-mi ia bărbatul? Ce i-o fi dat de băut de i-a luat minţile?! Am să o omor!”.

Văzând că nu-i de şagă, Mădălina a încercat să o liniştească: „Las-o, mamă, să trăiască! Te rog, nu o omorî că oricât de iscusit ai face-o, până la urmă, tot în puşcărie ai să ajungi”. Trezită ca dintr-un coşmar la auzul acestor vorbe, mama i-a dat dreptate fiicei şi i-a promis că va lăsa lucrurile aşa cum sunt.

Din fericire, femeia aşa a făcut, iar Mădălina a plecat cu inima împăcată în Canada. La Toronto o aştepta o verişoară care i-a găsit de lucru la un butic. Patronul a fost mulţumit de ea. În zilele libere, împreună cu verişoara, ieşea în oraş. Mădălina spera să-şi întâlnească dragostea adevărată. Dar anii treceau şi fiorul ce mişcă soare şi stele nu-şi mai găsea loc în inima ei. Împlinise 28 de ani, era disperată că n-o să-şi mai întâlnească niciodată prinţul.

Cunoştinţa cu Dan

Dar aşa cum se ştie, surprizele vin atunci când cel mai puţin le aştepţi. Într-o seară, a fost invitată la restaurant de patronul buticului. S-a îmbrăcat într-o rochie verde de mătase, foarte elegantă. Tocmai la petrecerea din seara aceea l-a cunoscut pe Dan, un tânăr din Bucureşti. Arăta foarte bine: înalt, blond, cu ochi albaştri.

Bucuroasă, Mădălina a luat legătura cu mama şi i-a spus că, în sfârşit, şi-a întâlnit iubirea mult visată. Ore în şir, i-a vorbit despre cât de drăguţ şi de firesc este Dan şi despre toate lucrurile comune care îi apropie. Mama i-a zis să nu-şi facă prea multe iluzii că nu are nimic special, iar când l-a cunoscut pe Skype i-a spus fiicei că este cu adevărat fermecător şi a sfătuit-o cum să-l ţină lângă ea.

Mădălina se înţelegea foarte bine cu Dan. Erau foarte fericiţi împreună. Dusă pe gânduri, Mădălina povesteşte: „Făcusem şi o înţelegere. Dacă, ferească Dumnezeu, unul dintre noi încetează să mai iubească sau întâlneşte pe altcineva, să nu ne minţim, să ne spunem adevărul. La acea vreme, părea imposibil aşa ceva”.

Marea fericire n-a durat decât doi ani

Dar, într-o zi, imposibilul s-a făcut posibil. După o noapte de nesomn, tot aşteptându-l pe Dan, dimineaţa, Mădălina a plecat grăbită la butic. Era ziua în care se împlineau doi ani de când s-au cunoscut. În suflet – linişte şi pace. Convinsă că iubitul ei a avut mult de lucru la birou, îşi imagina cum va veni cu flori la butic şi cum îi va face o invitaţie pentru seară undeva. Peste o oră, Dan a apărut la butic, dar fără flori. Şi în loc de invitaţie, i-a spus: „Vreau să mă ţin de cuvânt, îţi mărturisesc că ieri am cunoscut o fată de 18 ani care m-a fermecat. Simt ceva pentru ea, altfel decât simţeam pentru tine”.

Mădălina, parcă lovită de trăsnet, s-a forţat să zâmbească şi, păstrându-şi calmul, i-a replicat: „Eşti sigur de ceea ce simţi? Doar o cunoşti puţin de tot. Ar trebui să te culci cu ea ca să te lămureşti mai bine în sentimente”. „M-am culcat noaptea trecută”, i-a răspuns foarte firesc Dan. Mădălina nu s-a aşteptat. Şi-a stăpânit lacrimile şi, păstrând un ton liniştit, a rostit: „Bine, dacă e aşa… Asta e, dragul meu. Sper din suflet ca tu şi fata pe care o cunoşti de câteva zeci de ore să fiţi fericiţi”.

Cu toate că lumea se prăbuşea în jurul ei, s-a străduit să fie drăguţă cu clienţii, iar când s-a încheiat ziua de lucru s-a dus într-un parc din apropiere, s-a aşezat pe o bancă şi a plâns în hohote. În Mădălina cea minunată şi plină de bunătate s-a trezit o altă Mădălină plină de gelozie şi ură. Exact ca maică-sa în momentul în care a părăsit-o taică-său, era gata să o omoare pe fata care i-a furat iubitul. Acest gând i s-a părut cel mai firesc. A făcut-o atât de deştept încât nimeni nu a aflat cine şi cum a otrăvit-o pe biata fată.

Nu va fi niciodată fericită

A trecut de atunci jumătate de an. Zguduit de cele întâmplate, Dan s-a întors la Mădălina. O iubeşte din nou, ea însă nu-l mai poate iubi. L-a alungat. De cum a comis crima, vede în fiecare noapte acelaşi vis groaznic. Cum închide ochii, în faţă îi apare bobocul de fată. Vine după ea, i se agaţă cu mâinile de gât. Mădălina o îmbrânceşte, iar ea se ridică şi e gata să o spintece cu un cuţit mare, ce apare noapte de noapte ca prin miracol în mâna ei. O chinuie îngrozitor cu acest cuţit. Când e gata să i-l înfigă în inimă, se trezeşte tremurând toată, cuprinsă de o cumplită spaimă. Aprinde lumina şi stă aşa până la ziuă.

Nu mai poate. E gata să se predea poliţiei. A fost pentru câteva săptămâni în Moldova, a trecut pe la câteva mănăstiri şi s-a mărturisit, după care a plecat înapoi în Canada, gata să-şi ispăşească pedeapsa. Povestea a încheiat-o aşa: „În acele momente în care l-am pierdut pe Dan, planul mi s-a părut perfect, nu m-am gândit la urmări. Oricât de straniu ar părea, atât cât am clocit planul, nu am avut remuşcări că trimit la moarte o copilă nevinovată de 18 ani. Acum mă întreb la ce bun? Ce folos că Dan s-a întors la mine, dacă nu-l mai pot iubi şi de acum încolo nu voi mai putea fi fericită cu el?!… Sper să nu-i provoc prea multă durere atunci când va afla că sunt la închisoare. Sunt conştientă de faptul că pedeapsa trebuie ispăşită. Altfel nu voi avea loc nici în mormânt”.

Nina Neculce