Povestea iubirii de pe Titanic e reală

O poveste impresionantă a fost scoasă recent la iveală de presa britanică. Jurnaliştii au dezvăluit istoria de amor a unui pasager sărac de pe Titanic cu Madeleine Talmage Astor, soţia unui milionar american, care se afla şi ea pe nava de croazieră.

Idila din film cu Jake Dawson (Leonardo diCaprio) şi Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) pare a se baza pe povestea lui Portallupi, considerată chiar unul din punctele de plecare ale scenariului filmului „Titanic” din 1997. Emilio Portallupi a fost un pasager al vasului şi, printr-un noroc neaşteptat, ca şi Dawson, a fost invitat să ia masa în partea de lux a Titanicului de către pasagerii bogaţi. Aşa ar fi cunoscut-o pe Madeleine Talmage Astor, soţia unui milionar american cu care ar fi avut o aventură. Amândoi au supravieţuit tragediei din noaptea de 14 spre 15 aprilie, dar nu au mai păstrat legătura. El s-a înrolat în armata italiană în Primul Război Mondial, iar ea a divorţat şi a pierdut toată averea.

Portallupi a murit la vârsta de 93 de ani, în 1974, şi a refuzat pe parcursul vieţii sale să povestească presupusa poveste de dragoste cu Madeleine.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)