Post-scriptum: Victor Axiuciţ – Leniniana infernală

Rolul lui Lenin în catastrofa rusă din 1917 şi în cataclismele globale ulterioare este, fără îndoială, singular, consideră filosoful şi publicistul rus Victor Axiuciţ.

Până şi azi unii afirmă că Lenin a fost un mare umanist, politician genial, un om dintre cei mai culţi. Esenţa lui Lenin, scrie Axiuciţ, este ideologizarea maniacală, obsesia distrugerii, cinismul şi lipsa de principii absolute, care îl fac să fie primul în şirul de dictatori sângeroşi ai secolului XX.

Lenin a fost primul lider de partid care a construit şi îşi întreţinea partidul pe banii obţinuţi din tâlhării sângeroase („exproprieri”) şi escrocherii financiare; el însuşi a trăit mulţi ani în confort pe bani furaţi.

Pentru victoria deplină a revoluţiei, Lenin a fost primul care a elaborat şi aplicat în practică sistemul terorii de stat totale. Lenin a fondat lagărele de concentrare (către 1920, numărul acestora era de circa 90) şi a introdus împuşcarea periodică în masă a ostaticilor, adică nimicirea unui număr mare de oameni nevinovaţi chiar şi din punctul de vedere al „legităţii revoluţionare”. Lenin a fost primul care a iniţiat foametea în masă ca răzbunare asupra populaţiei răsculate din propria ţară: în teribila foamete din 1921-1922 din Rusia au murit circa 5 milioane de oameni.

La indicaţia lui Lenin au fost ucişi fără a fi anchetaţi şi judecaţi toţi membrii familiei imperiale, inclusiv copii, precum şi multe rude şi servitori (circa 40 de oameni). În 1914, Lenin cerea „transformarea războiului imperialist în război civil necruţător”.
Regimul lui Lenin a fost primul care a aplicat arma chimică pentru nimicirea cetăţenilor propriei ţări, ulterior un pas similar l-a făcut doar dictatorul irakian Saddam Husein. Iată cum suna un ordin al lui M. Tuhacevski, trimis de Lenin să înăbuşe răscoala ţăranilor din regiunea Tambov: „Pădurile unde se ascund bandiţii să fie curăţate cu gaze toxice, să se calculeze exact, ca norul de gaze asfixiante să se răspândească prin toată pădurea, nimicind totul ce se ascunde acolo”. Tuhacevski a dat ordin să fie împuşcaţi toţi băieţii care erau mai înalţi de brâul soldaţilor săi. Lenin realiza în mod perseverent propriul obiectiv: „Las’ să moară 90 la sută din poporul rus, să rămână doar 10 % către momentul izbucnirii revoluţiei mondiale”.

Lenin este de neîntrecut ca teoretician şi practician al luptei împotriva bisericii. „Preoţii trebuie arestaţi ca nişte contrarevoluţionari şi sabotori, împuşcaţi fără cruţare şi pretutindeni. Şi cât mai mulţi posibil. Bisericile urmează să fie închise. Încăperile bisericilor trebuie sigilate şi transformate în depozite.” (1 mai 1919, către Dzerjinski)

Este cunoscută cruzimea inumană cu care Lenin impunea teroarea roşie, trimiţând directive conducătorilor bolşevici: „Trebuie efectuată teroarea în masă necruţătoare împotriva culacilor, preoţilor, albgardiştilor. Cei suspecţi să fie închişi în lagărul de concentrare în afara oraşului… Trebuie stimulată energia şi caracterul de masă al terorii… Justiţia trebuie nu să înlăture teroarea…, ci s-o argumenteze şi s-o legitimeze în mod principial, clar…” În calitatea lui de şef de guvern, Lenin cerea în permanenţă intensificarea represiunilor: „Organizaţi teroarea în masă, împuşcaţi şi transportaţi în afară sutele de prostituate care îi îmbată pe soldaţi, pe foştii ofiţeri etc. Fără nicio întârziere” (la Nijni Novgorod); „Să fie spânzuraţi (neapărat spânzuraţi, ca să vadă poporul) nu mai puţin de o sută de culaci ştiuţi, bogătaşi, vampiri. Publicaţi numele lor. Luaţi-le pâinea… (indicaţie pentru Penza). În rezoluţia pe scrisoarea lui Dzerjinski despre un milion de cazaci luaţi prizonieri: „Să fie împuşcaţi toţi până la unul!” (N.N.)

The following two tabs change content below.