Post-scriptum: Osama ben Laden va fi ucis, dacă va fi găsit

Secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, a apreciat marţi, în faţa Congresului, că Osama ben Laden nu va fi „niciodată judecat într-un tribunal american” pentru că va fi ucis în momentul arestării sale.

Întrebat de un reprezentant republican din Texas, John Culberson, în legătură cu posibilitatea ca liderul reţelei al-Qaida să fie judecat într-un tribunal civil din Statele Unite, aşa cum se intenţionează să se procedeze cu acuzaţii de la 11 septembrie 2001, Holder a apreciat că acesta „vorbea despre ceva ipotetic, care nu se va întâmpla niciodată”.
„Realitatea este că vom citi drepturile cadavrului lui Osama ben Laden, el nu va fi niciodată deferit justiţiei americane”, a continuat înaltul oficial.

Apropiat al lui Barack Obama şi având o bogată experienţă profesională, Eric Holder se află în prezent într-o poziţie delicată.

După ce a hotărât în noiembrie, cu acordul preşedintelui Obama, să organizeze procesul privind atentatele de la 11 septembrie într-un tribunal de drept comun, Casa Albă este pe punctul de a-l contrazice şi de a trimite acuzaţii în faţa unui tribunal militar de excepţie. (mediafax.ro)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)