Post-scriptum: Nu mai este mult

Filat a promis solemn să se comporte civilizat şi să nu-şi umilească partenerii de coaliţie, dar e greu de crezut că se va ţine de cuvânt. Puţin probabil ca declaraţia sa privind necesitatea revenirii miniştrilor-candidaţi în guvern, din cauza că nu există cvorum pentru luarea unor decizii, să fie ultima care a urmărit scopul să profite electoral în faţa liderilor AIE. După cum s-a văzut, se putea găsi o soluţie şi fără medierea presei, dacă premierul nu se „umfla în pene” în faţa jurnaliştilor, vrând să creeze impresia că este singurul preocupat de „actul guvernării”. Asta îl va costa nişte voturi pierdute.

Nici Ghimpu nu a făcut bine, organizând spectacolul semnării proiectului de lege, pentru care guvernul şi-a asumat răspunderea, acuzându-l pe Filat de încălcarea Constituţiei. În acest caz, este legitimă întrebarea lui Filat: de ce dl Ghimpu a semnat un document neconstituţional?

Nici Lupu nu s-a comportat elegant atunci când a vorbit despre mediul de afaceri şi contrabanda cu ţigări, aducând guvernului, în care este reprezentat şi PD, acuzaţii nefondate. E cum şi-ar tăia creanga de sub picioare şi şi-ar da cu ciocanul peste degete.

Ar fi bine ca măcar în ceasul al doisprezecelea liderii AIE să înceteze a mai comunica unii cu alţii peste „gardul” presei, ca nişte mahalagii, înjurându-se „subtil”, strigându-şi pretenţii meschine. Dar puţină speranţă că ei se mai pot stăpâni. Sunt nişte nesimţiţi, satul arde, iar ei se… „scarmănă” reciproc, spală rufele Alianţei în public, lansează pretenţii şi acuzaţii unii la adresa altora fără să chibzuiască măcar un pic. Nu mai este mult până se vor compromite definitiv… (N.N.)

The following two tabs change content below.
Nicolae Negru

Nicolae Negru

Nicolae Negru

Ultimele articole de Nicolae Negru (vezi toate)