Post-scriptum: Generalul-animal

Un general a lovit cu picioarele un tânăr, doborât de poliţişti pe asfalt. L-a lovit o dată, apoi încă o dată. Cu piciorul drept. În văzul lumii, la televizor. E adevărat, nu era încălţat în cizme, purta pantofi moi.

Numai după intervenţia şefului statului, procuratura a iniţiat o anchetă şi generalul a fost, cu chiu, cu vai, arestat. La scurt timp, i s-a permis să plece acasă, pentru a fi anchetat în stare de arest la domiciliu, fiindcă avea probleme de sănătate generalul care a lovit cu picioarele în tinerii căzuţi pe asfalt. Dacă ar fi să credem medicilor, generalul era grav bolnav, dacă nu cumva pe moarte, atunci când lovea cu picioarele în coastele tinerilor doborâţi pe asflat. La o lună, generalului i s-a permis să părăsească domiciliul, în ideea că va fi anchetat în stare de libertate.

Singura restricţie era să nu plece în călătorii turistice peste hotare. Astfel, cetăţenilor contribuabili, care au văzut cum generalul bătea cu picioarele adolescenţi doborâţi pe asfalt, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, sub privirile preşedintelui şi premierului de atunci, li se sugera că ancheta va dura mult, foarte mult. Poate chiar până în ziua când vom adera la Uniunea Europeană, unde generalilor nu li se permite să se comporte ca animalele.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)