Post-scriptum FMI este de partea PCRM?

Schimbarea percepţiei populaţiei în folosul AIE depinde în mare măsură şi de plata pensiilor. Starea de spirit a celor peste 600 mii de pensionari cântăreşte greu în societatea noastră de peste 3 milioane de oameni, dintre care 1 milion este lipsă.

Bâlbele în privinţa majorării pensiilor nu fac decât să întărească impresia negativă asupra performanţei guvernului actual, care vorbeşte cu voci diferite. Pe parcursul unei singure săptămâni, guvernul a emis două mesaje contrarii: dacă Sergiu Sainciuc, viceministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a dat asigurări, luni, în cadrul emisiunii de la Moldova 1, că guvernul are banii necesari pentru majorarea pensiilor şi că există un proiect de lege, coordonat cu FMI, în acest sens, premierul Filat a dezminţit joi această perspectivă, spunând că sursele lipsesc şi că FMI insistă ca încasările suplimentare de un miliard şi ceva să fie cheltuite pentru acoperirea enormului deficit bugetar lăsat de comunişti. Astfel, AIE este forţată să plătească pentru campania electorală a PCRM de anul trecut, făcută din buzunarul statului. Pensionarii noştri vor crede însă că AIE este mai puţin capabilă decât PCRM să aibă grijă de ei.

Alianţa riscă foarte mult, dacă nu va convinge FMI că majorările sunt necesare în primul rând din punct de vedere uman. Nivelul de trai al pensionarilor s-a înrăutăţit în ultimul timp şi guvernul este obligat să ţină cont de aceasta. Toate manifestările de simpatie ale Occidentului faţă de AIE sunt vorbe goale dacă nu sunt sprijinite de fapte. Un sfert din voturile alegătorilor este determinat de mărimea pensiei şi cel care se opune majorării ajută, indirect, comuniştii, care, dacă vor veni la putere, vor scuipa pe FMI. Şi cine îi va blama atunci? (N.N.)

The following two tabs change content below.
Nicolae Negru

Nicolae Negru

Nicolae Negru

Ultimele articole de Nicolae Negru (vezi toate)