Posesorii de pisici sunt mai educaţi decât cei care au câini

Despre pisici se spune că sunt mai inteligente decât câinii, iar acum cercetătorii britanici au demonstrat că această afirmaţie este valabilă şi în cazul stăpânilor, notează „The Telegraph”.
Studiul a evidenţiat că un procent mai mare dintre deţinătorii de pisici au absolvit cursurile unei facultăţi, comparativ cu cei care posedă câini. Specialiştii de la Universitatea din Bristol au precizat că gradul superior de educaţie al proprietarilor de feline nu se datorează simplei prezenţe a pisicilor, renumite pentru egoismul lor. Adevărul este că aceste persoane tind să petreacă mai mult timp la locul de muncă şi îşi aleg un animal de companie care să se potrivească stilului lor de viaţă. Spre deosebire de câini, pisicile nu au nevoie să fie scoase la plimbare în fiecare zi şi se descurcă foarte bine atunci când sunt lăsate singure acasă.
„Nu credem că venitul are vreo influenţă asupra situaţiei, deoarece acesta a fost unul din aspectele pe care le-am avut în vedere şi nu am descoperit nicio diferenţă. O pisică necesită mai puţină atenţie pe parcursul zilei comparativ cu un câine. Din acest motiv, pisicile sunt mai populare în rândul persoanelor mai educate, care lucrează până târziu”, a precizat dr. Jane Murray, coordonatoarea studiului. Cercetarea, publicată în revista „Veterinary Record”, mai arată că cei mai mulţi dintre posesorii de pisici sunt persoane în vârstă şi de sex feminin. La studiu au participat 2 980 de oameni, care au fost chestionaţi cu privire la animalul sau animalele pe care le deţineau, zona în care locuiau şi nivelul de educaţie.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)