Portughezii cer anularea cartonaşului galben, acordat lui Ronaldo

Federaţia Portugheză de Fotbal (FPF) a cerut FIFA anularea cartonaşului galben acordat de arbitrul uruguayan Jorge Larrionda atacantului Cristiano Ronaldo, în minutul 21 al meciului cu reprezentativa Coastei de Fildeş, scor 0-0, informează www.skysports.com.

Ronaldo a fost faultat de Guy Demel în apropiere de marginea careului echipei Costei de Fildeş, apoi a urmat o busculadă între mai mulţi jucători, iar Larrionda l-a avertizat atât pe fundaşul ivorian, cât şi pe atacantul portughez.

Portughezii susţin că jucătorul lor a fost insultat şi îmbrâncit, dar nu a reacţionat, astfel că avertismentul este nejustificat. „Jucătorul portughez a fost împiedicat şi îmbrâncit în apropierea careului Coastei de Fildeş. Imediat ce s-a ridicat, el a fost înconjurat de adversari, apoi îmbrâncit şi insultat. Pe baza acestor fapte, există o inegalitate în acordarea avertismentelor, pe de o parte jucătorul african, care a comis un fault şi a primit un cartonaş galben, şi pe altă parte jucătorul portughez, care, încercând să părăsească zona, a primit aceeaşi sancţiune”, se arată în motivarea apelului FPF.

Reluările TV au arătat că Ronaldo a avut un schimb de replici cu Demel şi cu alţi ivorieni, înainte de a fi sancţionat.

În cazul în care Ronaldo va mai primi un cartonaş galben, va fi suspendat o partidă, dacă memoriul portughezilor va fi respins.
Următoarea partidă a Portugaliei este programată, luni, la Cape Town, împotriva Coreei de Nord. Ultimul meci al lusitanilor, în Grupa G, va fi cel cu Brazilia.