Portretul atacatorului de la Nisa

bestia

Autoritățile franceze au percheziționat domiciliul autorului atacului de joi seară de la Nisa, acesta fiind descris de vecinii săi drept un individ „solitar” și „liniștit”, dar căruia îi plăceau dansul și femeile și frecventa cluburile de noapte, scrie protv.ro.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, 31 de ani, s-a născut în Tunisia, în orașul Msaken (aproape de Sousa), pe care, conform unor surse tunisiene citate de agenția Reuters, l-a vizitat ultima dată cu patru ani în urmă. El avea permis de ședere în Franta, unde lucra ca distribuitor.

Avea antecedente penale pentru infracțiuni de drept comun, dar nu se afla în evidențele serviciilor secrete franceze și tunisiene ca suspect de legături cu grupări teroriste. În luna noiembrie a fost implicat într-o altercație în urma unui accident de circulație, fiind atunci pus sub control judiciar.

Căsătorit și tată a trei copii, Mohamed urma să divorțeze și se pare că avea probleme cu familia sa rămasă în Tunisia. Unul dintre vecinii săi din imobilul cu patru etaje de la Nisa spune despre el că nu avea aparența unei persoane religioase și îl vedea adesea îmbrăcat în pantaloni scurți.

O familie numeroasă din același imobil afirmă despre Mohamed că nu răspundea niciodată la salut, iar o femeie mărturisește că îl privea cu neîncredere pentru că părea foarte interesat de cele două fete ale ei. Acum anchetatorii trebuie să afle mai ales dacă el a avut complici. Potrivit postului France 2, examinarea imaginilor de pe camerele de supraveghere amplasate pe Promenade des Anglais relevă că nimeni nu a urcat sau coborât din respectivul camion. Atacatorul închiriase camionul de la o companie din Saint Laurent du Var, o localitate din apropiere de Nisa.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)