Poroşenko: „Alegerile parlamentare din RM sunt cruciale pentru stabilitatea din regiune”

sursa: moldpres.md

sursa: moldpres.md

Președintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, efectuează astăzi o vizită oficială comună în Republica Moldova, la invitația președintelui Nicolae Timofti. La Reședința de Stat, Bronisław Komorowski și Petro Poroșenko au fost întâmpinați în cadrul unei ceremonii oficiale de către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, scrie moldpres.md.

Șefii de stat ai Republicii Moldova, Poloniei și Ucrainei au avut o întrevedere trilaterală, după care au participat la reuniunea plenară a delegațiilor celor trei țări. În cadrul ședinței, președintele Timofti și-a exprimat satisfacția față de consolidarea relației de prietenie dintre cele trei state, „bazată pe valorile Uniunii Europene”. Președintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, a apreciat progresele înregistrate de Republica Moldova pe calea integrării europene, care au plasat-o în fruntea țărilor Parteneriatului Estic, și a salutat ratificarea de către Parlamentul European a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. De asemenea, Komorowski a precizat că Parlamentul de la Varșovia va ratifica Acordul de Asociere până la sfârșitul anului curent.

La rândul său, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că alegerile parlamentare din Republica Moldova din 30 noiembrie curent sunt cruciale pentru stabilitatea din regiune. Șeful statului ucrainean și-a exprimat speranța că alegătorii moldoveni vor confirma în cadrul scrutinului opțiunea europeană de dezvoltare a țării. Preşedintele Timofti a remarcat poziția fermă a Republicii Moldova față de integritatea teritorială a Ucrainei, pentru parcursul democratic și pentru opțiunea proeuropeană și prodemocratică, pe care poporul ucrainean a reconfirmat-o la recentele alegeri parlamentare.

„Suntem solidari cu poporul și conducerea Ucrainei în această perioadă dificilă. Succesul Ucrainei este în interesul național al Republicii Moldova. Toate cele trei țări împărtășim aceleași valori europene, iar Republica Polonă a demonstrat că ne sprijină prin acțiuni și proiecte concrete ca să consolidăm aceste valori, să desfășurăm reforme importante pentru scopul nostru fundamental de aderare la Uniunea Europeană”, a menţionat preşedintele Republicii Moldova.

The following two tabs change content below.