Poroşenko a propus să fie scoasă limba rusă din paşapoartele ucrainene

Petro Poroshenko

Preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko, drept răspuns la o petiţie electronică, a propus să fie scoase din paşapoartele ucrainene inscripţiile în ruseşte. Mesajul a fost publicat pe site-ul şefului statului ucrainean, transmite svoboda.org

„Susţin nemulţumirea cetăţenilor Ucrainei privind dublarea în rusă, în paşapoartele lor, a inscripţiilor ucrainene. Este vorba de limba statului pe care Rada Supremă a Ucrainei l-a recunoscut drept agresor al Ucrainei”, se menţionează în răspunsul lui Poroşenko.

„Luând în consideraţie tendinţa Ucrainei spre integrarea în Uniunea Europeană”, Poroşenko a propus ca inscripţiile ucrainene să fie dublate doar în engleză. Conform spuselor acestuia, el a emis chiar un demers către guvernul.

Poroşenko s-a pronunţat anterior să i se acorde limbii engleze statutul de „a doua limbă de comunicare”, egală cu ucraineana.

În august curent, un locuitor al Lvovului, Sveatoslav Litinski, a reuşit prin judecată să dobândească paşaport al Ucrainei fără dublarea în rusă a inscripţiilor ucrainene, menţionează „Ukrainskaia pravda”.

The following two tabs change content below.