Popa Leu cu Jaguarul la petrecerea arhimandritului Nicolae

Protoiereul Roman Leu, parohul bisericii „Sf. Cuv. Onufrie” din localitatea Brăviceni, Orhei. Foto: Facebook.com

La cheful de miercuri, 16 august, al arhimandritului Nicolae, duhovnic-administrator al Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” – Ciuflea, „smântâna preoțimii” a venit  cu BMW-uri, Mercedes-uri, unii cu Jaguarul, costul căruia poate să ajungă până la 100.000 euro. Cel care a venit la sărbătoare la volanul unui asemenea automobil este protoiereul Roman Leu, parohul bisericii „Sf. Cuv. Onufrie” din localitatea Brăviceni, Orhei. Mai mulți locuitori ai satului ne-au comunicat că preotul care locuiește în Orhei vine la biserica din sat cu Jaguarul. „Da, are o mașină, este albă, frumoasă, dar ce? Nu poate să aibă?”, ne răspunde înţepat Angela din Brăviceni. Oxana Melnic a comentat pe o rețea de socializare poza cu automobilul: „Locuiește în centrul orașului și zilnic trece pe lângă casa mea când vine de la slujba din sat”.

Contactat telefonic de către redacția noastră, parohul ne-a spus că nu este mașina lui, doar se plimbă cu ea. „Nu este mașina mea, este a sponsorului (sic!) și ctitorului bisericii din sat, Ion Cociorvă, care trăiește în Rusia și mi-a lăsat-o mie să mă plimb, și atât. De la o nimica toată se pornește așa o gălăgie! Paradoxul e că comentariile la articolele publicate sunt foarte urâte. De ce pe ei nimeni nu-i pune la punct, măcar să aibă un limbaj sau un vocabular decent, să nu publice niște prostologii pe care să le vadă toată lumea?”, se indignează Leu.

 

Foto: Facebook.com

 

Parohul Roman Leu are și cont de Facebook, unde postează poze din care nu bănuieşti că ar fi faţă bisericească. Răsfoind fotografiile, descoperi pe una din ele un băiat cu o armă în mână. Rugat să comenteze poza, preotul ne-a spus: „Era undeva la un tir, vă spun cum este, copilul meu avea acolo vreo 5-6 ani sau vreo 8-10 ani, a fost demult, a fost la cineva și, mă rog, s-a fotografiat. Eu nu am armă”.

Foto: Facebook.com

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)