Ponta despre Iohannis: „Merge la Bruxelles ca surda în horă”

ponta

După întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, Victor Ponta a declarat că nu are nevoie de mandat să vorbească cu alţi premieri. „Dacă restul îşi închid graniţele, n-o să rămânem noi cu toţi refugiaţii”, a spus el. Iohannis îi solicitase explicaţii lui Ponta despre vizita acestuia la Sofia şi declaraţiile pe care le făcuse în cazul refugiaţilor.

„Participăm la efortul european, dacă toţi îşi închid graniţele, nu o să fim de acord ca toţi refugiaţii să rămână în Serbia, Bulgaria şi România. Ar fi incorect să fim o zonă de buffer a Europei. Să ştie toţi cetăţenii că am luat măsuri pe plan naţional (…) Problema nu e ce spune Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavoastră ştiţi ce a făcut ieri la Bruxelles? Că restul miniştrilor spun că merge la Bruxelles ca surda în horă. Merge, tace din gură, se întoarce, tace din gură. Treaba mea ca premier e ca măsurile să fie cunoscute”, a declarat Ponta.

„Mandat să ce? Să mă întâlnesc cu ceilalţi prim-miniştri? Păi ce, sunt viceprimar la Sibiu să-i cer mandat? Mă întâlnesc cu ceilalţi prim-miniştri când cred eu că e bine, mai ales că mă întâlnesc pentru binele României. Restul … cred că domnul Iohannis habar n-are ce am vorbit noi la Sofia şi e păcat pentru că totuşi e cetăţean al României şi ar trebui să se informeze înainte”, a adăugat Ponta.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău