Polonia a calificat catastrofa aviatică de la Smolensk drept atac terorist

smolensk

Ministrul Apărării al Poloniei, Antoni Macierewicz, a calificat catastrofa aviatică de la Smolensk (2010) drept atac terorist, în urma căruia au murit conducerea supremă a statului, inclusiv preşedintele Lech Kaczyński, transmite Radio Polonia.

Macierewicz a declarat că Polonia a devenit „prima victimă a terorismului în anii 30 ai secolului XX” „După catastrofa aviatică de la Smolensk, putem să spunem că Polonia a fost prima victimă a terorismului în limbaj modern”, a adăugat el. Ministrul Apărării a numit terorism „apariţia ideilor socialiste comuniste”, remarcând faptul că acestea nu au existat în lumea creştinismului occidental. „Doar Polonia independentă poate vorbi deschis despre Genocidul de la Katyn. În 2009, am constatat că încercarea de a ridica această problemă a provocat reacţia pe care nimeni nu o bănuia. Această reacţie a dus la moartea întregii elite poloneze, am în vedere decesul delegaţiei poloneze la Smolensk”, a specificat Маţаrеvici.

Potrivit acestuia, obiectivul catastrofei aviatice a fost „lipsirea Poloniei de calitatea de lider”, care a dus ţara spre independenţă. La începutul lui februarie, în Polonia a fost creată o nouă comisie guvernamentală privind investigarea cauzelor catastrofei aviatice.

Avionul TU-154М s-a prăbuşit la Smolensk la aprilie 2010. În urma acesteia au murit cei 96 de oameni aflaţi la bord. Comitetul internaţional de aviaţie a stabilit drept cauză a prăbuşirii acţiunile greşite ale echipajului.

The following two tabs change content below.