Poliţişti, anchetaţi într-un caz de mită

Trei poliţişti au fost prinşi în flagrant de reprezentanţii Centrului de Combatere a Crimelor Economice în timp ce luau mită.
Trei poliţişti ai Comisariatului de Poliţie Râşcani din capitală au fost reţinuţi în flagrant în timp ce luau mită în valoare de 400 de euro de la un angajat al unei saune din Chişinău. Acesta încerca astfel să convingă oamenii legii ca să nu-l cerceteze penal pentru proxenetism.
Angajatul saunei susţine că inspectorii i-au cerut 600  de euro pentru a muşamaliza cazul. O parte din bani au fost transmişi celor trei poliţişti de ofiţerii de la Centrul de Combatere a Crimelor Economice pe 19 ianuarie. Alţi 400 de euro au fost trimişi pe 22 ianuarie. În cadrul percheziţiei asupra unuia dintre poliţişti au fost găsiţi 400 euro însemnaţi cu mită.
Pe numele celor trei poliţişti a fost intentată o cauză penală, ei fiind cercetaţi în stare de libertate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă o pedeapsă de la cinci la zece ani de puşcărie şi o amendă în valoare de la o mie până la trei mii unităţi convenţionale. Totodată, ei vor fi privaţi de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de la doi la cinci ani.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)