Pogrom împotriva Republicii Moldova // BOGATU

Ciocnirile virulente de la Bălţi arată că scenariul kirghiz pentru Republica Moldova e în plină derulare. Acum doi ani, Putin ne-a menit o revoltă sângeroasă, ca la Bişkek, care ar conduce la răsturnarea violentă a puterii legale. Nefiind bun de profet, liderul de la Kremlin se dovedeşte a fi, totuşi, un dibaci sforar al propriilor servicii secrete.

Putin nu se dezminte

Preşedintele rus nu aruncă vorbe-n vânt. El nu se bazează pe premoniţii, ci pe organizare. Aţi văzut ce le dă prin minte unor specimene de felul lui Tkaciuk, Şelin şi compania? Să răspundă la orişice manifestaţie românească paşnică printr-o contra-manifestaţie violentă. Astfel de lucruri s-au mai întâmplat la Chişinău şi Cahul, ca în cele din urmă, oraşul Bălţi să fie transformat duminică într-un câmp de bătaie sângeroasă.

Stratagema e simplă precum mintea obtuză a căzăturilor care au spart cu pietre şi bâte capetele ziariştilor şi ale manifestanţilor paşnici. Acţiunile de „nesupunere civică” ale comuniştilor sunt coroborate cu spectrul separatismului bălţean sau cel găgăuz, dar şi cu mici „pogromuri” locale ale „sutelor negre”, reprezentate de „Liga Tineretului rus”, „Patrioţii Moldovei” şi, mai nou, de gorilele lui Şelin. Toate acestea, în treacăt fie spus, sunt emanaţii ale înfrângerii suferite de Moscova la 7 aprilie 2009.

Când conspiraţia de acum trei ani şi ceva a dat chix, Kremlinul nu a cedat. Din contra. Cu o încrâncenare demnă de o cauză mai bună, s-a mobilizat exemplar în războiul purtat împotriva românităţii. Ne-au mărturisit acest fapt chiar înalţii demnitari ai Kremlinului. După eşecul de la 7 aprilie 2009, durerea lor era atât de mare, pesemne, încât pe mulţi dintre ei i-a luat gura pe dinainte.

În luna mai 2009, de exemplu, Serghei Prihodko, consilierul pe probleme de politică externă al preşedintelui rus, afirma, la summitul UE-Rusia, că tinerii protestatari ar fi fost agenţii României: „Serviciile secrete ale Bucureştiului sunt la originea demonstraţiilor de la Chişinău”. Acestuia în ţinea isonul Serghei Lavrov, ministru de Externe. „Judecând după steagurile României din mâinile organizatorilor acestor acţiuni (protestele din 7 aprilie 2009 – n.n.), susţinea şeful diplomaţiei ruse, scopul lor este să discrediteze rezultatele obţinute în consolidarea suveranităţii Republicii Moldova”.

Moscova retrăieşte coşmaruri cu români

Este limpede că după atâta preocupare pentru independenţa noastră, Moscova trebuia să contracareze în continuare „pericolul românesc”, nu-i aşa? Ruşii recunosc că visează întruna coşmaruri cu români. Şi obsesiile lor nasc monştri.

Încet-încet, Kremlinul a transformat elementele radicale din sânul minorităţilor naţionale într-o forţă organizată, care de la o vreme este asmuţită constant împotriva statului sub fariseicul stindard al „statalismului”. Obiectivul urmărit este demolarea regimului constituţional şi a Republicii Moldova ca atare. Numai astfel ar avea sorţi de izbândă transnistrizarea întregii zone prin crearea unei federaţii filoruse şi antieuropene pe ambele maluri. De altfel, o primă etapă a acestei acţiuni subversive s-a consumat acum trei ani şi ceva odată cu distrugerea, sub acoperirea evenimentelor de la 7 aprilie 2009, a Declaraţiei de Independenţă.

Tkaciuk, Şelin, Formuzal şi alţii sunt caii troieni ai FSB-lui la Chişinău. Dacă cineva dintre actualii guvernanţi, pornind de la idea „când doi se bat, al treilea câştigă”, îşi imaginează că se poate folosi de ei pentru a tempera nişte grupuri nerăbdătoare de tineri unionişti, se înşală amarnic. Marele pogrom pregătit de Moscova nu va cruţa pe nimeni.

Kremlinul unelteşte la Chişinău nu atât pentru Acţiunea 2012 sau pentru Pavlicenco, cât pentru orice tip de guvernare prooccidentală. Dar şi pentru România. Nu atât pentru cea plasată geografic dincolo de Prut, cât pentru cea din sufletele basarabenilor.

The following two tabs change content below.
Petru Bogatu

Petru Bogatu