Ploile cu grindină au distrus zeci de ha agricole

Ploile torenţiale cu grindină din seara zilei de 15 mai pe teritoriul Republicii Moldova au cauzat mai multe prejudicii culturilor agricole. Ploaia a durat în jur de 20 de minute, afectând mai multe localităţi din patru raioane.

Cel mai mult au avut de suferit locuitorii satului Râşcova, raionul Criuleni. Ploaia cu grindină a provocat daune de milioane, toate culturile agricole din localitate au fost distruse. Astfel, conform informaţiilor operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în satul Cioreşti, raionul Nisporeni, au fost afectate peste 90 ha de culturi agricole, iar în Enichioi, Cantemir, culturile agricole afectate au atins o suprafaţă de 72 ha.

Tot în urma ploii cu grindină au fost compromise unele culturi şi în localităţile Işnovăţ, Hârtopul Mare, Criuleni, precum şi în localităţile Costeşti, Alexandreşti, Şaptebani, Râşcani. În teritoriu activează comisiile pentru situaţii excepţionale, care estimează suma prejudiciilor materiale.

Potrivit directorului Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ilie Boian, în zilele următoare, probabilitatea căderii grindinei va scădea, însă până în iunie, riscul căderii grindinei se va menţine. De astăzi timpul se încălzeşte, ne promit meteorologii, mercurul în termometre se va ridica până la 21 de grade cu plus ziua şi +9 grade noaptea.

În weekend, ziua vor fi între +25 – +27 de grade ziua şi până la +14 noaptea. Săptămâna viitoare ne aşteaptă până la +31 de grade, dar cu ploi.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)