Ploaia cu grindină a făcut ravagii în mai multe raioane

ploi grindina

Ploaia cu grindină de duminică a făcut ravagii. Astfel, potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, patru localităţi din raionul Cantemir au fost grav afectate. În localitatea Tartaul, în urma ploilor, au fost avariate două poduri şi deterioraţi circa 2,5 km de drum local, scrie jurnal.md.

În satul Crăciun, vântul a smuls 90 de foi de ardezie de pe acoperişul mai multor case de locuit, iar în localitatea Lingura, grindina a afectat doi km de drum local. Peste 25 ha de viţă-de-vie au fost compromise în satul Antoneşti, unde au căzut precipitaţii cu grindină.

Vântul a făcut ravagii şi în două localităţi din raionul Cahul, unde peste 200 de foi de ardezie au fost smulse de pe acoperişurile mai multor construcţii din localităţile Alexanderfeld şi Roşu. În localitatea Rădoaia, raionul Sângerei, vântul puternic a smuls şi deteriorat circa 120 de foi de ardezie de pe acoperişul unui depozit de cereale.

Comisiile teritoriale pentru situaţii excepţionale estimează suma prejudiciilor materiale înregistrate în urma averselor cu grindină.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)