Plini de bani, dar fără cei mai buni jucători!

Patronii FC Sheriff s-au umplut de bani în 2009, dar nu se opresc aici. Ei vor să vândă cei mai buni jucători, mai ales că aceştia au  cote ridicate după evoluţia bună în preliminariile Champions League şi grupele Europa League.
Câştiguri de peste 4 milioane de euro

Campionii R. Moldova au câştigat peste patru milioane de euro în cupele europene, sumă la care pot doar visa cei de la FC Zimbru şi FC Dacia. Deoarece cotele celor mai buni jucători sunt foarte ridicate, şefii clubului tiraspolean vor să-i vândă. Aceştia vor să câştige cel puţin două milioane de euro pe jucătorii care au oferte. Primul vizat este portarul Stanislav Namaşco, care se pare că va semna un contract cu noua echipă a lui Dan Petrescu, Kuban Krasnodar.
„Îi vindem, atât timp cât sunt căutaţi”

„Patronii lui FC Sheriff nu vor să comită greşelile unor cluburi româneşti, care au preferat să-şi ţină cu orice preţ cei mai buni jucători. Ulterior, s-a demonstrat că aceştia nu mai dau randament, iar ofertele nu au mai venit. Acum, când sunt căutaţi, jucătorii vor fi lăsaţi să plece. Ei şi-au făcut datoria faţă de club şi, în plus, patronii nu vor mai plăti salarii mari. Vor avea de câştigat ambele părţi”, ne-a comunicat o sursă din cadrul clubului Sheriff.
Patru jucători sunt cotaţi la 2,5 milioane de euro
Printre cei care ar putea pleca sunt fundaşul Igor Karpovici şi mijlocaşul Alexandru Suvorov. Primul se află în probe la Krîlia Sovetov Samara, iar Suvorov este aproape de un transfer la Cracovia (Polonia). Ambii jucători sunt cotaţi la câte 500 mii de euro. De asemenea, fundaşul Abdul Gafar Mamah şi mijlocaşul Floran Roamba sunt pe picior de plecare. Aceştia au oferte de la cluburi din Rusia, dar şi din Occident. Preţul celor doi este de aproximativ 1,5 milioane de euro.
„Vrem titlul în 2010”
Chiar şi în cazul în care vor pleca aceşti jucători, cei de la FC Sheriff nu-şi fac probleme că vor rata titlul de campioană. La clubul tiraspolean au venit câţiva jucători tineri, care sunt de mare perspectivă. „Suntem siguri că cei care au venit se vor adapta foarte rapid. Avem cele mai bune condiţii de pregătire şi – cel mai important – avem nevoie de sânge proaspăt. Cu puţin noroc, putem să ne calificăm şi la anul în grupele Europa League. Toţi jucătorii îşi doresc asta şi vor face tot posibilul să obţină calificarea. Numai aşa se pot gândi că la anul vor fi în locul celor care vor pleca în această iarnă”, au adăugat sursele noastre.
Cantonament în Cipru
Jucătorii campioanei nu resimt zilele acestea gerul din R. Moldova. Ei au plecat duminică într-un cantonament în Cipru până pe data de 14 februarie. Cei de la FC Sheriff vor disputa patru meciuri amicale în acest cantonament.