PLDM va participa la formarea majorităţii parlamentare

strelet

Partidul Liberal Democrat din Moldova va participa la crearea unei noi majorităţi parlamentare şi este gata să propună un candidat la funcţia de prim-ministru, insistând că acest drept aparţine liberal-democraţilor. Declaraţii în acest sens a făcut liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, după runda de consultări cu şeful statului, transmite ipn.md.

„PLDM, în virtutea deciziilor organelor sale de conducere, este gata să participe la crearea unei majorităţi, să propună preşedintelui un candidat în condiţiile în care au fost luate deciziile anterior. Astăzi, vom manifesta şi noi iniţiativa de a-i contacta pe liderii celorlalte partide pentru a discuta şi a găsi o soluţie în termene restrânse, căci 14 ianuarie este data limită de semnare a unui decret de desemnare”, a spus Valeriu Streleţ.

Streleţ a mai spus că PLDM, în virtutea continuităţii şi având în vedere că Guvernul precedent a fost condus de un reprezentant liberal-democrat, consideră că şi acum are dreptul să propună un nou candidat. Potrivit lui, PLDM va anunţa candidaţii la funcţia de premier numai în cadrul unei majorităţi formalizate.

Preşedintele are astăzi, 5 ianuarie, consultări cu fracţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru după ce învestirea Guvernului Sturza a eşuat.