PLDM nu susţine candidatura lui Plahotniuc la funcţia de premier

strelet

Liberal-democraţii au respins candidatura lui Plahotniuc la funcţia de premier, motivând pericolul concentrării puterii într-un singur pol politic şi subordonării instituţiilor statului. Ei sunt îngrijoraţi de faptul că procesul democratic de creare a alianţelor politice a fost substituit cu formarea unei majorităţi pestriţe, care nu porneşte de la rezultatul electoral al partidelor constituante, bazându-se pe elemente de presiune şi corupere politică.

„PLDM apreciază cu îngrijorare faptul că procesul democratic de creare a alianţelor politice a fost substituit cu formarea unei majorităţi pestriţe, care nu porneşte de la rezultatul electoral al partidelor constituante, bazându-se pe elemente de presiune şi corupere politică”, se menţionează în declaraţie.

„PLDM constată că înaintarea dlui Plahotniuc de către PDM, PL şi alţi deputaţi la funcţia de premier constituie un pericol pentru stabilitatea şi liniştea socială. Candidatul propus nu are susţinerea PLDM şi a fracţiunii sale parlamentare, deoarece constituie o premisă periculoasă de concentrare a puterii într-un singur pol politic şi de subordonare a instituţiilor statului.

Liberal-democraţii au reiterat angajamentul de redresare a situaţiei politice, de creare în termene cât mai restrânse a unei majorităţi politice bazate pe principiile autentice ale statului de drept şi pe normele democratice.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)