PLDM este aşteptat în familia popularilor europeni

„Dorim să avem un partener puternic şi stabil în Republica Moldova şi Partidul Liberal Democrat din Moldova întruneşte aceste rigori”, a declarat preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută în comun cu liderul PLDM, Vlad Filat.

„PLDM se află în proces de aderare la PPE şi vizita mea aici are scopul de a accelera această procedură, astfel ca în toamna anului curent să deveniţi membru cu statut de observator al celui mai mare partid din Europa. Sunt aici şi pentru a transmite un mesaj tranşant, că noi dorim să vedem PLDM în familia popularilor europeni”, a menţionat Martens.
Liderul PPE a apreciat înalt voinţa politică a PLDM şi a guvernării liberal-democrate de a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană. „Sunt convins că, pe lângă voinţă aveţi cunoştinţele şi capacităţile necesare pentru a realiza acest obiectiv”, a remarcat Martens.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat la rândul său că vizita lui Wilfried Martens este foarte importantă nu doar pentru partid, ci pentru ţară în întregime. Relaţia pe care PLDM doreşte s-o stabilească cu PPE este determinantă pentru Republica Moldova, a spus Vlad Filat.

„Efortul nostru este de a transforma Republica Moldova într-o ţară autentic europeană, ceea ce presupune reforme şi ajustarea principiilor în baza cărora funcţionează Republica Moldova pentru a asigura cetăţenii cu drepturi şi libertăţi. Dar acest efort nu ar fi avut efect, dacă nu ar fi fost susţinerea partenerilor noştri, inclusiv celor din PPE”, a declarat Filat.

Preşedintele PLDM a menţionat că reprezentanţii PPE au dat dovadă de deschidere, au tratat Republica Moldova cu prietenie şi înţelegere, drept rezultat fiind ritmul avansat al negocierilor pe marginea Acordului de asociere, negocierile pe marginea Acordului de Comerţ Liber şi Aprofundat, dar şi perspectiva clară privind începerea negocierilor pe marginea liberalizării regimului de vize.

„Suntem angajaţi plenar, sincer în aceste procese şi suntem încrezători că vom reuşi, deoarece Republica Moldova este o ţară europeană, cu cetăţeni europeni, care merită să beneficieze de valori europene”, a specificat Vlad Filat.

În context, Wilfried Martens l-a asigurat pe Vlad Filat de tot sprijinul în realizarea reformelor şi a obiectivului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

PP

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)