Platon rămâne în arest

kobalev

Curtea de Apel Kiev a respins recursul avocaţilor lui Veaceslav Platon, păstrând în vigoare decizia primei instanţe în cazul acestuia, 40 de zile de arest. Potrivit avocatului Denis Şkiptan, această decizie pune la îndoială legalitatea deţinerii cetăţeniei Ucrainei de către mai mulţi cetăţeni ai statului vecin.

Singura probă, în opinia avocaţilor, pe care a demonstrat-o procuratura că Platon a dobândit ilegal paşaportul ucrainean şi că, prin urmare, acesta nu este cetăţean al Ucrainei a fost scrisoarea şefului sectorului raional Popeleansk al Serviciului de Stat de Migraţie al Ucrainei în care se menţionează că în cartoteca arhivei lipseşte declaraţia lui Platon privind primirea paşaportului. În acest caz, a fost demarată o anchetă internă.

Cu toate acestea, în materialele sale, procuratura a comunicat despre existenţa în registrul de evidenţă şi emitere a paşapoartelor al sectorului raional Popeleansk al Serviciului de Stat de Migraţie din regiunea Jitomir, a unei cereri, care confirmă faptul emiterii paşaportului cetăţeanului ucrainean Kobalev Veaceslav Nicolaevici (Platon) de către angajaţii acestei structuri teritoriale a Serviciului de Migraţiune al R. Moldova.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)