Platini modifică regulamentul la Euro: „Galbenele” dispar!

Jucătorii nu vor fi suspendaţi pentru finală din cauza avertismentelor. Cartonaşele galbene sunt şterse după semifinale! Se stă doar la „roşu”.

Michel Platini vrea un turneu final cât mai spectaculos. Şi mai ales o finală în care suporterii să-şi vadă la lucru favoritele în cea mai bună componenţă, nu cum s-a întâmplat în Ligă, unde cumulul de galbene le-a împiedicat pe Bayern şi Chelsea să-şi alinieze toate vedetele. Drept urmare, preşedintele UEFA a umblat la regulamentul de disputare al Euro 2012, operând două modificări:

 

– Cartonaşele galbene nu se mai şterg doar după faza grupelor, ci şi la sfârşitul semifinalelor. Rămân suspendaţi doar jucătorii eliminaţi cu roşu direct sau pentru două „galbene” încasate în penultimul act al competiţiei.

 

– Dacă echipele care se întâlnesc în ultima etapă a grupelor ajung la egalitate perfectă (puncte, golaveraj) la finalul timpului regulamentar, calificata nu se mai decide prin tragere la sorţi. Se dispută prelungiri şi, dacă e cazul, lovituri de departajare.

14 zile mai sunt până la startul turneului final din Polonia şi Ucraina (8 iunie)

 

4 jucători vor fi supuşi testelor antidoping după meciuri, şi nu doi, ca până acum.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)