Platforma DA o sprijină pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale

andrei nastase

Liderul Platforrmei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a confirmat că formațiunea sa va sprijini la alegerile prezidențiale din 30 octombrie candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, „în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova”, scrie radiochisinau.md.

„Biroul Politic al Platformei Demnitate și Adevăr a decis deja că va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS”, a declarat Andrei Năstase într-un interviu pentru Deutsche Welle. Totodată, el insistă că această decizie a fost luată în situația în care Maia Sandu nu consimte să se retragă în favoarea sa, iar sondajul în baza căruia urma să fie ales candidatul comun nu ar fi edificator.

Potrivit lui Năstase, „toată lumea este conștientă de faptul că dacă vom participa la acest scrutin cu mai mulţi candidați ai forțelor anti-oligarhice, vom favoriza candidatul regimului criminal să acceadă în turul doi alături de reprezentantul aşa-zisei opoziții geopolitice”.
De asemenea, Andrei Năstase mai spune că mâine, pe 14 octombrie, va avea loc ședința Consiliului Politic Național al

Platformei DA, la care va fi analizată situația creată și va fi adoptată o decizie statutară, „conformă intereselor cetățenilor și ale țării”.