Planurile odioase ale Rusiei au eşuat. Senatul SUA a aprobat aderarea Muntenegrului la NATO

Senatul Congresului SUA, cu majoritate de voturi, a susţinut aderarea Muntenegrului la Alianţa Nord-Atlantică (NATO), transmite Reuters. Au votat pentru 97 de senatori, iar împotrivă – doi, unul a fost lipsă. Astfel, documentul a fost remis pentru promulgare la Casa Albă, pentru a fi semnat de preşedintele Donald Trump.

În 2016, premierul Muntenergului, Milo Djukanovici, a anunţat: „Muntenegru continuă calea spre NATO şi UE”. În Parlamentul Rusiei аu fost convinşi că republica balcanică „a fost atrasă în NATO, pentru a consolida fraternitatea antirusească”.

Amintim că, potrivit datelor lui „The Telegraph”, autorităţile britanice consideră că Moscova a planificat o lovitură de stat în Muntenegru, pentru a debarca Guvernul Djukanovici. Se presupune că această tentativă urma să fie îndeplinită prin asasinarea premierului Мilo Djukanovici.

Milo Djukanovici

Potrivit lui The Telegraph, atentatul asupra lui Djukanovici ar fi fost planificat de serviciile secrete ruseşti „сu acordul Moscovei”. Omorârea premierului trebuia să ducă la zădărnicirea planurilor Muntenegrului de a adera la NATO.

De asemenea, un fost angajat al serviciilor secrete maghiare a declarat în cadrul unui interviu că GRU, specializat în obţinerea informaţiei despre NATO, a pus la cale tentativa de lovitură de stat şi de asasinare a premierului în Muntenegru în octombrie 2016.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)