Plângere penală depusă împotriva preşedintei CEC şi a ministrului de Externe

Maia Sandu: „Plângere penală depusă împotriva preşedintei CEC şi a ministrului de Externe; Funcţionarii au sabotat în mod deliberat votul diasporei”

Moldovenii de peste hotare au trimis acasă anul trecut peste un miliard de dolari, bani care au compensat eşecurile statului, însă guvernarea a hotărât că aceşti cetăţeni sunt de mâna a doua şi nu merită să-şi exercite dreptul la vot. Este opinia liderului PAS, Maia Sandu, care precizează că va insista ca responsabilii de proasta organizare a alegerilor să fie penalizaţi.

„Numai în 2015, concetăţenii noştri plecaţi la lucru în străinătate au transferat acasă peste 1 200.000 de dolari. Aceşti bani au ajuns la bătrâni, cărora statul nu le achită o pensie suficientă pentru o viaţă demnă, la oameni care nu-şi pot asigura un venit decent pentru că, în loc să contribuie la crearea locurilor de muncă, statul ineficient şi corupt atârnă ca o piatră de moară de gâtul economiei. Aceşti bani au ajutat oamenii de acasă să supravieţuiască plătind facturi şi cumpărând produse care, până la urmă, aduc profituri grase tot celor de la guvernare. Altfel spus, banii transferaţi de cetăţenii noştri din diasporă au compensat eşecurile statului. În schimb, cei care reprezintă statul au hotărât că aceşti cetăţeni sunt de mâna a doua şi nu merită să-şi exercite dreptul la vot”, a scria Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Fosta candidată la şefia statului mai spune că mii de persoane din afară au manifestat ieri cerând respectarea dreptului lor constituţional, care le-a fost furat. „Părinţii, fraţii şi copiii noştri, cei care au plecat pentru a ne ajuta pe noi şi care vor să se întoarcă acasă, au protestat în mai multe oraşe ale lumii cerându-şi înapoi dreptul la vot. Drept care le-a fost furat”, a spus Maia Sandu.

Totodată, preşedinta PAS anunţă că a depus plângeri penale împotriva Alinei Russu şi împotriva lui Andrei Galbur, întrucât este convinsă că cei doi au sabotat în mod deliberat votul diasporei. „Am depus plângere penală împotriva preşedintelui CEC şi a ministrului Afacerilor Externe, deoarece avem toată convingerea că aceşti funcţionari au sabotat în mod deliberat votul diasporei. Vom insista ca toţi cei responsabili de proasta organizare a acestor alegeri să fie penalizaţi”, a mai spus Maia Sandu.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)