Plahotniuc susține că a implementat „reforme grele” și dă vina pe Andrei Năstase și Maia Sandu pentru rezoluția PE

Oligarhul Vladimir Plahotniuc dă vina pe liderii opoziției proeuropene, Andrei Năstase și Maia Sandu, pentru rezoluția dură votată ieri, 5 iulie, de Parlamentul European și susține că guvernarea de la Chișinău „a implementat reforme grele” în ultimii ani, transmite jurnal.md.

„Toate reformele complicate de până acum nu au avut ca scop doar pentru a îndeplini angajamentele în fața partenerilor externi, dar pentru a moderniza R. Moldova. Acolo (în Parlamentul European), un grup parlamentar care susține politic Platforma DA și PAS a decis că moldovenii nu mai trebuie să beneficieze de bani”, a declarat Plahotniuc la briefingul PD, după ce s-a lăsat așteptat aproape o oră de jurnaliști.

Totodată, liderul PD consideră că rezoluția Parlamentului European „nu a fost votată de un consens larg”.

„În realitate, această rezoluție nu-și va atinge scopul cinic urmărit de Andrei Năstase și Maia Sandu”, a mai spus Plahotniuc.

Parlamentul European a votat ieri o rezoluție prin care a condamnat anularea alegerilor din Chișinău și a îndemnat Comisia Europeană să amâne orice plăți prevăzute de asistența macrofinanciară până la scrutinul legislativ. În același timp, europarlamentarii au solicitat suspendarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova.

Printre altele, Parlamentul European își reiterează îngrijorarea cu privire la concentrarea puterii politice și economice în mâinile unui grup restrâns de persoane, anchetarea insuficientă a fraudei bancare din 2014, pluralismul limitat al mijloacelor de informare în masă, dar și asupra altor subiecte.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)