Plahotniuc, preşedinte al PCRM // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre fapta deputaţilor comunişti, care l-au boicotat pe prim-vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc, ieşind cu toţii din sală, când acesta s-a aşezat, în locul lui Marian Lupu, la butoanele care închid şi deschid microfoanele în Parlament.

A fost o idee a tinerilor comunişti pentru a merge la o bere, în loc să-şi bată capul cu redactarea legilor, spuse Cozonac. Nu a declarat Voronin că tot ce i se incriminează până acum lui Plahotniuc „din partea organizaţiilor internaţionale de după hotare sunt de fapt numai publicaţii”. Nu a afirmat el că „documentat, în afară de declaraţii, nu are nimeni nimic”. El îl apără pe Plahotniuc, în timp ce camarazii săi îl atacă! – spuse moş Dumitru. Niciodată aşa ceva din partea lui Voronin nu s-a demonstrat nicăieri, în nicio situaţie. El este pentru adevăr, pentru dreptate! – strigă Colesovnazadov. Dacă Voronin e pentru adevăr şi dreptate, iese că ceilalţi comunişti care au propus boicotarea lui Plahotniuc sunt pentru minciună şi nedreptate? – se interesă sanitara Vera. În loc să-l boicoteze, comuniştii i-ar propune mai bine lui Plahotniuc să intre în partidul lor, să-l facă succesor în locul lui Muntean, care preferă să acţioneze cu pumnii decât cu capul. Dar ar trebui invers, propuse Sobcor. Cu capacităţile sale manageriale el i-ar scoate pe comunişti din impas fără seceră şi ciocan. Voi aţi băut gaz? – se miră moş Dumitru. Astfel se încinse o polemică acerbă între cei care considerau că Plahotniuc ar accepta invitaţia şi cei care spuneau că el este oligarh, nu tâmpit, ca să se întoarcă pe un vas care se scufundă şi pe care l-a părăsit nu demult.

 

Acuma stau şi mă gândesc că PCRM se scufundă prea încet. Ar însemna asta că dedesubt nu-i adânc, că apa politicii noastre e la genunchiul broaştei?

 

Al vostru andabat, cuarternar, elasmoteriu, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga