Plahotniuc NU renunţă la modificarea sistemului electoral şi numeşte protestul popular drept nemulţumire a „unui grup foarte mic de cetăţeni”

Preşedintele democraţilor, Vladimir Plahotniuc, a lansat astăzi acuzaţii la adresa organizatorilor protestului de duminică, când mii de oameni au manifestat în centrul capitalei împotriva schimbării sistemului electoral. Şeful PD afirmă că a ieşit de fapt în stradă „un grup foarte mic de cetăţeni”, dar nu a pomenit nimic despre contramanifestaţiile organizate în teritoriu cu oameni aduşi forţat de primarii PD sau de transportul public suspendat pentru a împiedica protestatarii să ajungă la Chişinău, scrie jurnal.md.

„Faptul că un număr foarte mic de ONG-uri luptă împotriva dreptului moldovenilor de a-şi alege deputaţii considerăm că este regretabil. Nu putem accepta ca aceste mici grupuri să ia în captivitate termenul de societate civilă şi să aibă pretenţia că reprezintă toţi moldovenii. Am  văzut că ei reprezintă un grup foarte mic de cetăţeni”, a declarat Plahotniuc.

„Opoziţia se ascunde cu laşitate după câteva ONG-uri. Nu au curajul să iasă în faţa oamenilor. Aceşti politicieni se tem de contactul direct cu cetăţenii în alegeri”, a adăugat Plahotniuc. Mai mult, în pofida protestului, şeful PD a declarat că nu intenţionează să renunţe la schimbarea sistemului electoral, chiar dacă, potrivit Reuters, avizul Comisiei de la Veneţia urmează să fie unul negativ.

„Am văzut speculaţii. Se insistă că urmează să fie primit un aviz, când de fapt e vorba de o serie de recomandări tehnice. Vreau să fie clară poziţia PD faţă de opinia Comisiei de la Veneţia: noi o vom analiza cu toată deschiderea şi interesul. Imediat ce o vom primi, o vom analiza şi vom începe să lucrăm pentru a face în proiectul nostru modificările de rigoare”, a mai spus Plahotniuc.