Plahotniuc – candidat pe listele PD?

Controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc ar putea fi inclus săptămâna aceasta pe lista electorală a Partidului Democrat (PD). Surse din cadrul formaţiunii, citate de stireazilei.md, susţin că businessmanul ar putea figura al doilea în lista candidaților democrați. În prezent, acest loc este ocupat de Valeriu Lazăr.

„Nu am nicio problemă”

Contactat de portalul jurnal.md, preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov a evitat să confirme sau să infirme informaţiile. „Nu am nicio problemă ca Vlad Plahotniuc să fie inclus în lista candidaților din partea PD. Noi am vorbit despre acest lucru nu o singură dată. Vom vedea”, a declarat Diacov.

Potrivit politicianului, decizia de modificare a listei electorale o poate lua doar biroul politic al partidului. „După cum am mai spus, modificările vor fi făcute reieșind din activitatea fiecăruia”, a adăugat Diacov.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al lui Plahotniuc, Diana Danu, susţine că Vlad Plahotniuc nu a luat încă o decizie, chiar dacă au fost mai multe propuneri în acest sens.

Un eveniment prezis
De menționat că, la sfârșitul lunii octombrie curent, liderul mișcării antimafie, Sergiu Mocanu, a „prezis” participarea lui Plahotniuc în campania electorală pe listele PD. „Cu puțin timp înainte de alegeri, Plahotniuc va apărea pe lista PD, pentru că are nevoie de imunitate parlamentară”, este declarația făcută de Mocanu, la 20 octombrie curent.

O declarație sugestivă în acest sens a fost făcută și de liderul liberal-democrat, Vlad Filat, în cadrul unei întâlniri cu alegătorii. „Eu cred că s-a ajuns prea departe și nu este Marian Lupu cel care ia decizii în partid. O să vedem zilele următoare, probabil, și noi-veniți pe listă”, a menționat Filat.

Amintim că, anterior, și liderul PD, Marian Lupu, dar și președintele de onoare al partidului, Dumitru Diacov, au recunoscut că i-au propus lui Plahotniuc să candideze din partea democraților la un fotoliu în Parlament.

„Domnului Plahotniuc i s-a făcut atâta publicitate că deja trebuie să insistăm să fie în lista PDM pentru alegerile din 28 noiembrie. Asta ne sfătuiesc şi experţii în tehnologii electorale”, declara, acum câteva săptămâni, vicepreşedintele PD, Valeriu Lazăr. Și Marian Lupu a menționat, anterior, că PD ar trebui să-i ofere un loc lui Plahotniuc în lista electorală. „Oferta a fost făcută, iar despre decizia finală veţi afla ulterior. Cu atâta publicitate chiar trebuie să-i oferim un loc pe lista PD domnului Plahotniuc”, a menționat, recent, și Marian Lupu.

Potrivit legislației, listele electorale ale partidelor pot fi modificate cel târziu cu şapte zile înainte de alegeri. Amintim că alegerile parlamentare urmează să aibă loc la 28 noiembrie curent.
jurnal.md